Semifreddo

Ingredienser
Kake:
3 eggehviter
1 ts kaffepulver
175 g sukker
50 g hasselnøtter
6 dl fløte
500 g frosne bær

Sjokoladesaus:
1 1/2 dl fløte
1 ss sirup
3 ss vann
140 g mørk sjokolade, 70%
2 ss smør

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Nøtter ristes og hakkes. Eggehviter vispes med litt sukker til den hvitner.Ha i kaffepulver og halvparten av sukkeret. Pisk til den stivner, ha i resten av sukkeret og nøtter. Bland godt.
Ha massen på bakepapir i kvadrat, 2 cm høyt.
Stek på 110 gr ca 3 timer til sprø og litt gyllenbrun. Avkjøl og fjern bakepapiret.
Kle en 24 cm springform med bakepapir.

Fyll:
Bruk frosne bær, gjerne en blanding. Visp fløten til halvstiv. Skjær ut et helt stykke marengs til bunn i formen, brekk opp resten. Vend marengsbitene inn i den halvstive kremen.
Fyll et lag på 2-3 cm nederst i formen. Legg på halvparten av de frosne bærene. Gjenta med enda et lag. Avslutt med det hele marengsstykket.
Trykk godt og pakk formen inn i plastfolie, og aluminiumsfolie utenpå. Frys ned kaken i formen. Holder seg i flere uker.

Sjokoladesaus:
Kok opp fløte, sirup og vann til det bobler. Skru ned varmen og rør i sjokoladen i biter, samt smør. Varm forsiktig under litt røring til sausen er jevn og gyllen. Avkjøl og hell i plastbeger hvis den skal fryses. Varmes før bruk.

Før servering:
Slå sausen oppi en ildfast form og varm den i vannbad. Rør den jevn mens den varmes opp. Ta opp kaken 3 timer før servering. Fjern folie og bakepapiret etter 1 time. Snu kaken oppned på et fat. Oppbevares i kjøleskapet til servering.

Sendt inn av Arvid Olsen

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her