Sjokoladekake med rødvinsglasur
Foto: Irina_Meliukh

Sjokoladekake med rødvinsglasur

Fremgangsmåte

Kake:
Ha sjokolade, sukker og smør i en tykkbunnet kjele som settes på ovnen ved svak varme. Rør mens det hele smelter sammen. Ta av varmen og fortsett å røre. Sett til avkjøling. 

Når avkjølt, tilsetter du ett egg av gangen mens du pisker kraftig, gjerne med en miksmaster. Fortsett en stund etter at siste egget er tilsatt.

Tilsett deretter melet som siktes i litt etter litt.

Ha i en rund kakeform (22 cm) eller brødform og stek i henholdsvis 45 til 55 minutter ved 170 grader. Bruk en trepinne for å sjekke at den er gjennomstekt.

Sett til avkjøling og overfør til et serveringsfat før glasuren helles over.

Glasur:
Ha sjokolade og smør i en tykkbunnet kjele som settes på ovnen ved svak varme. Rør mens det hele smelter sammen. Ta av varmen og fortsett å røre mens du tilsetter melis.

I en annen kjele koker du opp rødvin. Ta av varmen og tilsett sjokoladeblandingen mens du rører godt. Avkjøl litt, men ikke helt.

Hell glasuren over den avkjølte kaken. La stå kjølig noen timer slik at glasuren trekker inn i kaken.

Tips:
Du kan bytte ut rødvin med mørkt øl, men da må du velge et med lite bitterhet, gjerne et øl av typen belgisk dubbel. Det blir veldig godt. Også til kaken. 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her