Sjokoladekake med sjokoladekrem og vaniljekrem.

Ingredienser
Bunn: 2egg, 2ogenhalv dl. sukker, 1 og en halv dl smeltet smør, (100g)1og enhalv dl hvetemel,(60g), 4ss kakao,en halv ts bakepulver.
Sjokolademousse: 150g mørk sjokolade, 2eggeplommer, 2ss melis,1ss kald sterkkaffe, 1ss konjakk. 2dl kremfløte1 eggehvite.1

1 pakke ferdig vaniljekrem eller romkrem.
Pynt:Mokkabønner.

Fremgangsmåte

Begynn med bunnen. Piskegg og sukker til luftig eggedosis.Rør i smeltet avkjølt smør og melblandet med kakao og bakepulver. Hellrøreni enbakepapirkledd rund form på 22cm idiameter.Stekkakennederst i ovnen ved 175grader Ci ca 30min. Den skal værelitt fuktig inni. Avkjøl kaken i formen. Legg kakeringenpå et fat,legg kakebunneninni.Leggferdigvaniljekrem eller romkremoppåbunnen. Settes i kjøleskap.Lag sjokolademousse: Brekk sjokoladen ibiter og smelt den over vannbad .Avkjøl den litt. Visp eggeplommer og melis lett ogluftig og bland ikaffe og konjakk.Stivpisk fløtenog eggehviten hver for seg . Bland først litt avkjølt sjokolade i eggedosisen,vend så inn kremen og tilslutt eggehviten. Bre moussen over vaniljekremen . Dekk formen med folie og lakaken stå,kaldt tilfyllethar stivnet.Pynt kaken med mokkabønner.

Sendt inn av Grethe Skallerud Prashar

Forsiden akkurat nå
Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Carpaccio av oksefilet er noe av det enkleste du kan lage
Dagens rett

Carpaccio av oksefilet er noe av det enkleste du kan lage

Carpaccio er svært enkelt å tilberede. Men du må passe på at tilbehøret, så som extra virgin olivenolje og parmesanost, er av ypperste kvalitet. Da er du garantert en smakfull opplevelse der storfekjøttets naturlige egenskaper kommer til sin rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Uvanlige kombinasjoner kan bli svært så vellykket, bare prøv denne
Ukens drink

Uvanlige kombinasjoner kan bli svært så vellykket, bare prøv denne

Ukens drink kombinerer vodka med anisbrennevinet Pernod. Med ananas og urter blir det mye smak i hver slurk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her