Sjokoladekake med sjokoladekrem og vaniljekrem.

Ingredienser
Bunn: 2egg, 2ogenhalv dl. sukker, 1 og en halv dl smeltet smør, (100g)1og enhalv dl hvetemel,(60g), 4ss kakao,en halv ts bakepulver.
Sjokolademousse: 150g mørk sjokolade, 2eggeplommer, 2ss melis,1ss kald sterkkaffe, 1ss konjakk. 2dl kremfløte1 eggehvite.1

1 pakke ferdig vaniljekrem eller romkrem.
Pynt:Mokkabønner.

Fremgangsmåte

Begynn med bunnen. Piskegg og sukker til luftig eggedosis.Rør i smeltet avkjølt smør og melblandet med kakao og bakepulver. Hellrøreni enbakepapirkledd rund form på 22cm idiameter.Stekkakennederst i ovnen ved 175grader Ci ca 30min. Den skal værelitt fuktig inni. Avkjøl kaken i formen. Legg kakeringenpå et fat,legg kakebunneninni.Leggferdigvaniljekrem eller romkremoppåbunnen. Settes i kjøleskap.Lag sjokolademousse: Brekk sjokoladen ibiter og smelt den over vannbad .Avkjøl den litt. Visp eggeplommer og melis lett ogluftig og bland ikaffe og konjakk.Stivpisk fløtenog eggehviten hver for seg . Bland først litt avkjølt sjokolade i eggedosisen,vend så inn kremen og tilslutt eggehviten. Bre moussen over vaniljekremen . Dekk formen med folie og lakaken stå,kaldt tilfyllethar stivnet.Pynt kaken med mokkabønner.

Sendt inn av Grethe Skallerud Prashar

Forsiden akkurat nå
Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt
Dagens rett

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt

Vi regner med at grillen er klargjort som våren og dermed for dagens oppgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå
Dagens rett

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå

Grillet gravlaks med potetsalat bare ber om at grillen fyres opp. Ansjosdressing setter en ekstra spiss på kombinasjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle
Matkurs og vinkurs
Winedinner 11. juni i Oslo

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle

Smak 5 viner fra Friuli-Venezia Giuli – et vinområde som fortjener langt mer oppmerksomhet. Smak et bredt spekter av druetyper til 4 smakfulle retter fra en av Oslos mest autentiske italienske restauranter, Vineria Ventidue.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset
+
Mat og vin i kombinasjon

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset

Når saftig and og vin fra Argentina møtes i harmoni, får også du en gyllen mulighet til å skinne som vertskap.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her