Skånsk eggekake

Ingredienser
250-300 g lettsaltet fledk i skiver
2 epler
4 egg
4 dl melk
1 dl hvetemel
1/2 ts salt

Fremgangsmåte

Skjær flesket i passe biter. Rens eplene og skjær dem i tynne skiver. Varm en stekepanne over høy varme. Tilsett flesket og senk varmen litt. La flesket stene under omrøring til litt av fette renner ut. Bland inn epleskiver og stek dem gyldne sammen med flesket. Legg dette oppå en tallerken.

Visp egg, mel, salt med ca 1 dl av melken til en klumpfri røre. Kok opp resten av melken og pisk den inn i røren. Hell røren i varm panne og trekk en gaffel i røren fra yttersuden og inn mot midten.

Fordel flesk og eple oppå og la eggekaken stivne over lav/moderat varme under lokk, løft i røren og rist i pannen av og til.

Serveres med råkost og grovt brød.

Sendt inn av Hanne Foss

Forsiden akkurat nå
Helfransk hvitvinskupp
+
Ukens vin

Helfransk hvitvinskupp

Denne hvitvinen representerer det virkelig gode ved fransk vin, og da snakker vi ikke om høy status.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette spiser du på Oslos fremste Michelin-hemmelighet
+

Dette spiser du på Oslos fremste Michelin-hemmelighet

Andrea Selvaggini på Savage er Michelinkokken som er mer berømt i utlandet enn i Norge. Han gjør nå grep for å nå flere norske gjester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge
+
Godbiter i pollisten

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge

Cathrine Marshall er en sørafrikansk produsent som gjør tingene på sin måte, og det smaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt nytt i papp
+
Ukens vin

Knallgodt nytt i papp

For her snakker vi om solid pinot noir-kvalitet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll gazpacho på en termos og du har pikniken klar
Dagens rett

Fyll gazpacho på en termos og du har pikniken klar

Gazpacho er genial i all sin enkelhet og anvendelighet. Prøv den som midtpunkt i et piknikmåltid på stranden eller i parken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på grillet makrell med eksotisk følge
Dagens rett
Grillet makrell med ertehummus

By på grillet makrell med eksotisk følge

Vårmakrellen smaker himmelsk når det serveres rett fra grillen med dette tilbehøret. Da får den oppmerksomheten den fortjener.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her