Skinkestek kokt i krydderbuljong
Foto: matprat.no

Skinkestek kokt i krydderbuljong

Koke steken? Går det? Javisst! Om du lar steken trekke i en god buljong rett under kokepunktet til den er ferdig får du et fantastisk mørt og saftig resultat. Nydelig til middag, og supert som pålegg i mange dager etterpå!

Fremgangsmåte

Surr steken opp med hyssing om du ikke har kjøpt den ferdig surret. Stikk et steketermometer inn i steken slik at spissen er midt i steken.

Lag buljong og legg i løkringene. Legg urtekvasten i den kokende buljongen sammen med skinka.

La skinken trekke på 90 grader i ca. 1 time til steketermometeret viser 75 °C kjernetemperatur.

Ta skinka opp og la den hvile. Kok ris etter anvisning på pakken, men bruk buljongen i stedet for vann.

Kok opp ca. 5 dl av buljongen som er igjen og jevn med maisennajevner: Juster gjerne fargen med noen dråper sukkerkulør, og server sammen med dampet blomkål og sukkererter.

Tips: Bruk her en god buljong som du lager selv, eventuelt bruk en ferdig buljong av god kvalitet som er å få tak i i de fleste dagligvareforretninger. Disse buljongene er kokt inn litt så tilsett gjerne like mengder vann til ferdig buljong her.

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her