Smørbrød med varm fiskepudding, plommetomater og remulade
Foto: Ulla Westbø/H2W

Smørbrød med varm fiskepudding, plommetomater og remulade

Fiskepudding kan så visst være en delikatesse. Med denne oppskriften lager du lett en deilig hverdagsrett.

Fremgangsmåte

  1. Start med potetene. Skjær dem i i terninger a 3x3 cm. Drypp over olivenolje og salt og pepper og stek i ovnen ved 180 grader i 20 minutter.
  2. TipsFor ekstra trøkk, kan du dryss litt chilipulver over potetene, men vær forsiktig. Eller rett og slett ditt favorittkrydder.
  3. Del fiskepuddingen i cirka to centimeter tykke skiver.
  4. Stek skivene på begge sider i en panne med litt smør til de har fått en lys og gyllen farge.
  5. Rist landbrødskivene slik at de blir sprø. Smør på remuladen i bunnen, legg på plommetomatskivene og salaten.
  6. Topp smørbrødet med den varme nystekte fiskepuddingen.  Server ovnsstekte potetbåter og en god ketchup ved siden av.

Deilige retter medå fiskemat

lik lager du remulade selv

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Lofoten

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng
Dagens rett
Fiskegrateng

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng

Det er ingen grunn til å overlate til andre å lage fiskegratengen. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her