Snøegg
Apéritif

Snøegg

Denne lette og ikke overdrevent søte desserten heter Farófias i Portugal og serveres tradisjonelt når det er karneval, og på nyttårsaften.

Fremgangsmåte

  1.  Pisk eggehviter og salt i en bolle med håndmikser til det blir skum. Pisk gradvis inn 125 g av sukkeret til det dannes stive topper.
  2. Kok langsomt opp melk og vaniljestang i en vid kjele på svak varme. Arbeid i omganger: Bruk en stor skje og slipp en skje med eggehvite ned i den småkokende melken, slik at det dannes eggeformede boller.
  3. La dem koke i 2-3 minutter, snu på eggehvitebollene og kok dem i 2-3 minutter til. Ta dem opp med hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir.
  4. Du bør lage minst 12 snøegg, slik at det blir to per person. Hvis du lager dem mindre tar det litt kortere tid å koke dem.
  5. Ta kjelen fra varmen og hell melken gjennom en finmaskert sil ned i et litermål.
  6. Eggekremen lager du ved først å piske eggeplommene lett sammen i en ildfast bolle i vannbad. Rør inn resten av sukkeret, deretter 7 ½ dl av den silte melken. Fortsett å koke i 5-8 minutter under stadig omrøring til blandingen er så tykk at den dekker baksiden av en skje.
  7. Hell kremsausen gjennom en sil ned i en serveringsbolle. Dekk til med plast som du legger direkte på overflaten. Sett bollen i kjøleskapet til kremen er helt kald.
  8. Ved servering øser du eggekremen opp i porsjonsboller og legger eggehvitebollene oppå. Dryss kanelsukker over.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden
Dagens rett

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden

Ferdigrenset krabbe er den beste fast-food som finnes. Perfekt til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her