Sprø eplepai med rosiner
Foto: Alf Børjesson

Sprø eplepai med rosiner

Denne eplepaien er inspirert av amerikanerens måte å lage pai på. Med myke deilige eplebiter og rosiner toppet med et deilig og sprøtt lokk. Serveres med vaniljeis eller pisket krem.

Fremgangsmåte

Ha mel, salt og smør i en foodprosessor. La maskinen gå til det blir en grynete masse.

Tilsett vann og arbeid alt sammen til en deig.

Trykk halvparten av deigen ut i bunnen og opp langs kanten i en paiform.

Sett formen kjølig i ca. 30 minutter.

 Fyllet:

Skrell eplene og skjær dem i båter.

Bland eplebåtene med sukker, melis, hvetemel og kanel, og legg dem over i paiskallet. Dryss over rosiner og noen smørklatter.

Kjevle resten av deigen til et lokk (hold av litt til pynt).

Pensle paikanten med egg. Legg på lokket og trykk sammen rundt kanten.

Skjær noen snitt i lokket slik at dampen slipper ut.

Lag noen dekorative blader av resten av deigen. Legg dem oppå lokket. Pensle med egg.

Stek paien midt i ovnen ved 200°C i ca. 40 minutter.

Server paien lun, som den er eller med pisket krem eller vaniljeis til.

Mange flere opp skrifter på eplekaker og ikke minst gode råd

Les mer om norske epler

Gode tips om hva du skal bruke eplene til

Finn sjømatretter med epler

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

5
5/5 etter 13 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen