Stekt breiflabb med soltørka tomater og blomkålkrem
Foto: Tom Haga

Stekt breiflabb med soltørka tomater og blomkålkrem

Fremgangsmåte

Tomatolje:
Bland tomatene med oljen og smak til med salt og pepper. Dryss salt og pepper over breiflabbkotelettene og stek dem i panne. Kok opp vann med smør og salt og la spinatbladene få et raskt oppkok så de faller sammen. La de renne av seg før de legges på varme tallerkener sammen med fisken. Pynt med friske urter og drypp tomatoljen rundt. Server med Blomkålkrem og ovnsbakte poteter.
 
Blomkålkrem:
Del blomkålen i buketter og ha dem i en kjele. Hell over vann til det dekker. Kok til bukettene er møre. Hell av kokevannet. Varm opp fløten. Mos blomkålen for hånd eller kjør den i foodprosessor med mesteparten av matfløten, smør og Snøfrisk. Tilsett mer matfløte til konsistensen blir passe. Smak til med salt og pepper.
 
Ovnsbakte poteter:
Sett stekeovnen på 175 grader. Skrubb potetene godt, del dem i båter og vend dem i olje. Dryss salt og pepper over. Stek dem i stekeovn ved ca. 20 - 25 minutter.
 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

4
4/5 etter 24 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen