Stekt breiflabb med soltørka tomater og blomkålkrem
Foto: Synøve Dreyer

Stekt breiflabb med soltørka tomater og blomkålkrem

Breiflabb passer ypperlig når du skal invitere venner på besøk. Stek breiflabben og server den med soltørket tomat og blomkålkrem.

Fremgangsmåte

  1. Tomatolje:
  2. Bland tomatene med oljen og smak til med salt og pepper.
  3. Breiflabb: Dryss salt og pepper over breiflabbkotelettene og stek dem i panne.
  4. Mangold/spinat: Kok opp litt vann med smør og salt og la mangold- eller spinatbladene få et raskt oppkok så de faller sammen. 
  5. La de renne av seg før de legges på varme tallerkener sammen med fisken. 
  6. Blomkålkrem:
  7. Del blomkålen i buketter og ha dem i en kjele. Hell over vann til det dekker.
  8. Kok til bukettene er møre. Hell av kokevannet.
  9. Varm opp fløten. Mos blomkålen for hånd eller kjør den i foodprosessor med mesteparten av matfløten, smør og Snøfrisk.
  10. Tilsett mer matfløte til konsistensen blir passe. Smak til med salt og pepper. 
  11. Ovnsbakte poteter:
  12. Sett stekeovnen på 175 grader. Skrubb potetene godt, del dem i båter og vend dem i olje. Dryss salt og pepper over. Stek dem i stekeovn ved ca. 20 - 25 minutter.
  13. Servering: Pynt fisken med friske urter og drypp tomatoljen rundt. Server med blomkålkrem og ovnsbakte poteter. 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her