Stekt Salma laks

Ingredienser
800 g Salma laks
200 g aspargesbønner
50 g reddik
4 neper
600 g eggnudler
1 dl soyasaus
2 ss honning
2 ss Balsamico
Litt salt og pepper
3 ss olje til steking
1 ss smør

Fremgangsmåte

1. Del filéten i 4 porsjonsstykker. La ligge og få romstemperatur mens du forbereder woken.

2. Kutt endene av aspargesbønnene og snitt i tynne ringer. Kutt reddikene i 4 båter. Skrell og kutt nepene i centimetersstore firkanter.

3. Varm opp en stekepanne/wok med olje. Ha i Salma-laksen og ha på salt og pepper. Stek laksen på den ene siden i ca. 3 min. Ha i smør. Sanu laksen og stek den i ca. 30 sek.

4. Kok nudler etter anvist på pakken.

5. Varm opp en wokpanne med olje. Ha i grønnsaker når det kommer lett røyk fra pannen. Wok grønnsakene i 2 - 3 min. Ha så i soyasaus, honning og Balsamico, og bland dette inn.

6. Sikt av vannet fra nudlene og ha dem i pannen sammen med grønnsakene.

Bruk stekesjyen som ligger igjen som saus.

Sendt inn av Linn Uppstrøm

Forsiden akkurat nå
Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri
Ukens kake

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri

Det er rett og slett snakk om å legge til litt eplemos og kirsebærsyltetøy for å gi kaken litt ekstra syrlighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en burger med smaken av Hellas
Dagens rett

Lag en burger med smaken av Hellas

Det er smaken av solfylte Hellas som vi savner når vi ikke er der, som er inspirasjonen for denne burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her