Stekt Salma laks

Ingredienser
800 g Salma laks
200 g aspargesbønner
50 g reddik
4 neper
600 g eggnudler
1 dl soyasaus
2 ss honning
2 ss Balsamico
Litt salt og pepper
3 ss olje til steking
1 ss smør

Fremgangsmåte

1. Del filéten i 4 porsjonsstykker. La ligge og få romstemperatur mens du forbereder woken.

2. Kutt endene av aspargesbønnene og snitt i tynne ringer. Kutt reddikene i 4 båter. Skrell og kutt nepene i centimetersstore firkanter.

3. Varm opp en stekepanne/wok med olje. Ha i Salma-laksen og ha på salt og pepper. Stek laksen på den ene siden i ca. 3 min. Ha i smør. Sanu laksen og stek den i ca. 30 sek.

4. Kok nudler etter anvist på pakken.

5. Varm opp en wokpanne med olje. Ha i grønnsaker når det kommer lett røyk fra pannen. Wok grønnsakene i 2 - 3 min. Ha så i soyasaus, honning og Balsamico, og bland dette inn.

6. Sikt av vannet fra nudlene og ha dem i pannen sammen med grønnsakene.

Bruk stekesjyen som ligger igjen som saus.

Sendt inn av Linn Uppstrøm

Forsiden akkurat nå
Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette får tennene til å løpe i vann - og med denne oppskriften blir du virkelig helt
Dagens rett

Dette får tennene til å løpe i vann - og med denne oppskriften blir du virkelig helt

At noe så enkelt kan være så godt. Her får du essensen av norsk høst med en internasjonal finish.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne
Ukens drink
Green Tea Gin and Tonic

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne

Det er det grønne japanske tepulveret matcha som gir farge til drinken, og med yuzu får den en enda mer japansk profil.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her