sunn blåbærkake

Ingredienser
Bunn
150 g mandler eller nøtter
200 g bokhvete
60 g kokosfett
1 ss rå honning eller annet naturlig søtningsmiddel

Blåbærkrem
400 g halvfrosne blåbær
1 stk grapefrukt
1 egg
1/2 avokado
1 stk frossen banan

Mangokrem
1 stk stor mango
1 stk frossen banan

Mangoskiver eller blåbær til pynt

Fremgangsmåte

Bunn
Legg bokhvete og mandler i bløt i omlag 7 timer for å fjerne antibeitestoffer. Rist deretter bokhveten i smør eller kokosfett til den blir gyllen i fargen, bland den sammen med finhakkede mandler, kokosfett og søtningsmiddel. Press bunnen ut i en kakeform og sett den kaldt til den har stivnet.

Blåbærkrem
Ta skallet av tre bananer og legg dem i en plastpose i fryseren til de har stivnet. Bland deretter blåbær, egg, avokado og to frosne bananer i en kjøkkenmaskin.

Legg kremen i en sirkel langs kanten av kakebunnen og fyll hullet i midten med mangokrem.

Mangokrem
Bland mango og frossen banan i en kjøkkenmaskin. Fyll hullet i midten av blåbærkremen med mangokrem og sett kaka i fryseren til kremen har fått en fast konsistens.

Pynt kaka med mangoskiver eller blåbær.

Sendt inn av irene ulvedal

Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt
Dagens rett

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt

Det er mye god mat i gode pølser, ikke minst når du gjør noe ekstra ut av dem. I denne lettvinte oppskriften (som alle kan klare) spiller pølsene en litt underordnet rolle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her