Svine - og paprikasuppe med rømme

Fremgangsmåte

Forberedelser 15 min + Marinering
Koketid 40 - 45 min.
 
La kjøttet marinere i Worcestershiresaus 30 min i romtemp. I mellomtiden legg paprikaene som du deler i 2 og fjerner frøene fra i varm ovn/grill i ca 5 - 10 min til skinnet løsner. Legg dem i en bolle, dekk til og la avkjøle. Varm oljen i en stor panne og stek kjøttet ca 5 - 7 min, ta vare på marinaden. Ta opp kjøttet med en hullskje og sett til side. Tilsett løk og hvitløk i pannen og stek ca 5 min til det så vidt er brunt. Dryss over paprika og kajenne og stek videre i ca 2 -3 min. Ha kjøttet tilbake i pannen sammen med marinaden. Tilsett tomatboksen, tomatpure og de friske tomatene. Kok opp og la det syde ved svak varme i ca 20 min. Spe med vann hvis for tykk. Skrell paprikaen og del i litt store biter og tilsett dette sammen med salt og pepper. Server med kokt ris i midten slå suppen rundt og en klatt rømme. Pynt med frisk hakket persille.
 

Sendt inn av Carina Michelle Håkonsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her