Svinegryte Sweet and sour

Ingredienser
1 kg svinekjøtt, f.eks. filet, ytrefilet eller koteletter

2 ss hvetemel

2 løk

2 bokser (400g) ananas i jus

1 boks knuste tomater

1 dl ketchup, Heinz

1 dl kyllingkraft

1 dl ananasjus ( fra boksen)

2 hvitløkfedd

2 ts revet frisk ingefær

salt og pepper

olje til steking

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i grove terninger, krydre med salt og pepper og bland det med melet. Rens og skjær løken i kløfter og hakk hvitløken. Fres løken ved middels høy varme i en gryte eller stor stekepanne med høye kanter. Tilsett ingefær og hvitløk og fres litt videre til løken blir blank, den skal ikke få farge. Ha i tomater, ketchup, karft, ananas og ananasjus. La sausen småkoke i 10-12 minutter. Stek kjøttet raskt i en varm stekepanne og legg det over i sausen. ( Stek kjøttet i to omganger så ikke pannen blir avkjølt og kjøttet begynner å koke.)La gryten småputre 5 minutter til og så er den klar. Server med kokt ris.



Tips:
Ønsker du sausen sterkere kan du smake den til med sweet chili sauce, syrligere bruker du 7% eddik eller sukker, plumsauce eller aprikossyltetøy hvis du ønsker en søtere smak. Skjær grønnsaker som paprika, purre, gulrot, squash eller kinakål i tynne strimlerog stek dem raskt i en varm stekepanne. Dryss over litt salt og pepper ev. litt soyasaus, og gjerne sesamfrø og/eller hakket koriander. Vil du fryse ned halvparten bør du droppe de siste 5 minuttene av koketiden.Bland det stekte kjøttet med sausen, avkjøl, pakk inn og frys.

Sendt inn av Henning Rognli

Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her