Sylteagurker
Foto: Alf Børjesson

Sylteagurker

Det er enkelt å lage egne sylteagurker. Det tar litt tid etter at du har hatt de på glass før du kan nye de. Men ingen ting er så godt som hjemmelaget.

Fremgangsmåte

Skyll og tørk agurkene. Rør sammen salt og vann til saltet har løst seg opp.

Legg agurkene i saltlake og la dem ligge 1 døgn. Ta dem opp og tørk dem.

Kok opp eddik og sukker, tilsett krydder og avkjøl laken. Hell den kald over agurkene.

La dem stå 1 uke, sil laken fra, kok den opp, avkjøl og hell den kald over agurkene. Lukk og oppbevar mørkt og kjølig.

TIps: Pickleskrydder kan være vanskelig å få tak i, men da kan du bytte det ut med ½ pose sursildkrydder og 1 ss sennepsfrø samt 1 ss hakket krondill.

Flere oppskrifter på syltede grønnsaker finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

3
3/5 etter 75 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen