Thai-inspirert fisk i folie

Ingredienser
ca 150 g nudler, kokt
1 rødløk
1 gul paprika
1 stilk sitrongress
1/2 rød chilipepper
2 cm frisk ingefær
ca 300 g breiflabb- el steinbitfilet
1 dl fiskekraft
1 ts salt
nykvernet pepper
1 ss smør
aluminiumsfolie

Fremgangsmåte

Kok nudlene, renn godt av.
Skjær løk i tynne båter, paprika i smale strimler. Finkutt det hvite på sitrongresset, finriv ingefæren.
Skjær fisken i porsjonstykker.
Riv av to store stykker folie, smør den og brett opp kantene til en dyp form.
Legg nudlene i bunnen, deretter de andre ingrediensene blandet, med fisken på toppen.
Dryss på salt og pepper og hell kraften over. Fordel smøret over fisken. Pakk folien smn på toppen og sett pakkene i langpanne.
Bak fisken midt i ovnen til den er gjennomkokt, 200 grader i ca 20 min.
Server godt brød til.

Sendt inn av Eliin Hoflandsdal

Forsiden akkurat nå
God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når norske grønnsaker er så gode som nå, må de få spille hovedrollen
Dagens rett

Når norske grønnsaker er så gode som nå, må de få spille hovedrollen

Sommerkålen smaker fantastisk rå i en salat med en dressing som her. Matchet med bulgur, solmodne tomater og eventuelt litt spekemat, er middagen fullverdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter med løk

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene

Løk er krykken gjennom hele vinteren, men som regel spiller den birollen. I disse oppskriftene får den lov å skinne litt ekstra. La deg inspirere til å bruke litt mer løk nå mens den er så fersk og god.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her