Tidenes beste toast
Foto: Jean Pierre Pinochet

Tidenes beste toast

Hvem liker vel ikke gyllenstekt sprÞtt brÞd med myk og klissete ost som pipler ut mellom de to skivene. Her fÄr du oppskriften pÄ tidenes beste toast.

FremgangsmÄte

  1. Varm pannen til medium lav varme eller skru pÄ toastjernet.
  2. SmĂžr majones pĂ„ alle 6 skivene pass pĂ„ at du kommer godt ut i kantene,  snu dem, og smĂžr 3 av skivene med dijonsennep og 3 av skivene med smĂžr.
  3. Bland de to ostetypene i en skÄl og fordel over de tre skivene med dijonsennep, topp med smÞrskiven.
  4. Stek i 3-4 minutter pĂ„ hver side i pannen (gjerne med en tallerken med litt vekt oppĂ„), eller 3-4 minutter i toastjernet. 

Tips:
SkjĂŠr brĂždskivene i 1cm tykke skiver. Blir de for tykke brenner brĂždet seg fĂžr osten rekker og smelte, og er de for tynne for toasten for lite struktur til Ă„ holde den smeltede osten. 

Majones har hĂžyere rĂžykepunkt en smĂžr, og sĂžrger derfor for at toasten blir gyllen og ikke brent. 

Revet ost smelter fortere og jevnere enn skivet. Dette forhindrer at brĂždet brenner seg fĂžr osten rekker Ă„ smelte. 

Lager du toasten i en stekepanne lĂžnner det seg Ă„ bruke brĂžd med litt struktur alĂ  surdeigsbrĂžd. Om det er litt hullete pipler bare osten igjennom og blir sprĂžstekt. Det er godt. 

Se alt du kan bruke gammelt brĂžd til

Her kan du forsyne deg av veldig mange oppskrifter pÄ sandwich

Bli abonnent pĂ„ aperitif +  og oppnĂ„ store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved Ă„ legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

FĂ„ dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nÄ
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 2

Slik fÄr du fart pÄ muffinsene - smak av pepperkake og blÄmuggost
Ukens kake

Slik fÄr du fart pÄ muffinsene - smak av pepperkake og blÄmuggost

Pepperkaker og blÄost hÞres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prÞv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

NĂ„r du ikke har rĂ„d til barolo eller ikke orker Ă„ vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 4

37 Är gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 Är gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 Ă„r gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 5

Dette mÄ du rett og slett prÞve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette mÄ du rett og slett prÞve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket ogsÄ for norske rÄvarer. Og sÄ er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 6

Credo pÄ Nasjonalbiblioteket er en unik satsing pÄ matkulturformidling
+

Credo pÄ Nasjonalbiblioteket er en unik satsing pÄ matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstĂ„tt i sin tredje og helt nye versjon pĂ„ Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmĂ„let – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
FÄ ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver sÞndag fÄr du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene vÄre her