Tidenes beste toast
Foto: Jean Pierre Pinochet

Tidenes beste toast

Hvem liker vel ikke gyllenstekt sprøtt brød med myk og klissete ost som pipler ut mellom de to skivene. Her får du oppskriften på tidenes beste toast.

Fremgangsmåte

  1. Varm pannen til medium lav varme eller skru på toastjernet.
  2. Smør majones på alle 6 skivene pass på at du kommer godt ut i kantene,  snu dem, og smør 3 av skivene med dijonsennep og 3 av skivene med smør.
  3. Bland de to ostetypene i en skål og fordel over de tre skivene med dijonsennep, topp med smørskiven.
  4. Stek i 3-4 minutter på hver side i pannen (gjerne med en tallerken med litt vekt oppå), eller 3-4 minutter i toastjernet. 

Tips:
Skjær brødskivene i 1cm tykke skiver. Blir de for tykke brenner brødet seg før osten rekker og smelte, og er de for tynne for toasten for lite struktur til å holde den smeltede osten. 

Majones har høyere røykepunkt en smør, og sørger derfor for at toasten blir gyllen og ikke brent. 

Revet ost smelter fortere og jevnere enn skivet. Dette forhindrer at brødet brenner seg før osten rekker å smelte. 

Lager du toasten i en stekepanne lønner det seg å bruke brød med litt struktur alà surdeigsbrød. Om det er litt hullete pipler bare osten igjennom og blir sprøstekt. Det er godt. 

Se alt du kan bruke gammelt brød til

Her kan du forsyne deg av veldig mange oppskrifter på sandwich

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet
Dagens rett

Denne middagen lager du på 15 minutter - og får julestemning på kjøpet

Vi er midt i juleinnspurten, og da er dette lettlagde middagsforslaget med risotto og julepålegg eller rester perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her