- Varm pannen til medium lav varme eller skru pÄ toastjernet.
- SmÞr majones pÄ alle 6 skivene pass pÄ at du kommer godt ut i kantene, snu dem, og smÞr 3 av skivene med dijonsennep og 3 av skivene med smÞr.
- Bland de to ostetypene i en skÄl og fordel over de tre skivene med dijonsennep, topp med smÞrskiven.
- Stek i 3-4 minutter pÄ hver side i pannen (gjerne med en tallerken med litt vekt oppÄ), eller 3-4 minutter i toastjernet.
Tips:
SkjĂŠr brĂždskivene i 1cm tykke skiver. Blir de for tykke brenner brĂždet seg fĂžr osten rekker og smelte, og er de for tynne for toasten for lite struktur til Ă„ holde den smeltede osten.
Majones har hĂžyere rĂžykepunkt en smĂžr, og sĂžrger derfor for at toasten blir gyllen og ikke brent.
Revet ost smelter fortere og jevnere enn skivet. Dette forhindrer at brĂždet brenner seg fĂžr osten rekker Ă„ smelte.
Lager du toasten i en stekepanne lĂžnner det seg Ă„ bruke brĂžd med litt struktur alĂ surdeigsbrĂžd. Om det er litt hullete pipler bare osten igjennom og blir sprĂžstekt. Det er godt.
Se alt du kan bruke gammelt brĂžd til
Her kan du forsyne deg av veldig mange oppskrifter pÄ sandwich
Bli abonnent pÄ aperitif + og oppnÄ store fordeler samtidig