Tidenes beste toast
Foto: Jean Pierre Pinochet

Tidenes beste toast

Hvem liker vel ikke gyllenstekt sprøtt brød med myk og klissete ost som pipler ut mellom de to skivene. Her får du oppskriften på tidenes beste toast.

Fremgangsmåte

  1. Varm pannen til medium lav varme eller skru på toastjernet.
  2. Smør majones på alle 6 skivene pass på at du kommer godt ut i kantene,  snu dem, og smør 3 av skivene med dijonsennep og 3 av skivene med smør.
  3. Bland de to ostetypene i en skål og fordel over de tre skivene med dijonsennep, topp med smørskiven.
  4. Stek i 3-4 minutter på hver side i pannen (gjerne med en tallerken med litt vekt oppå), eller 3-4 minutter i toastjernet. 

Tips:
Skjær brødskivene i 1cm tykke skiver. Blir de for tykke brenner brødet seg før osten rekker og smelte, og er de for tynne for toasten for lite struktur til å holde den smeltede osten. 

Majones har høyere røykepunkt en smør, og sørger derfor for at toasten blir gyllen og ikke brent. 

Revet ost smelter fortere og jevnere enn skivet. Dette forhindrer at brødet brenner seg før osten rekker å smelte. 

Lager du toasten i en stekepanne lønner det seg å bruke brød med litt struktur alà surdeigsbrød. Om det er litt hullete pipler bare osten igjennom og blir sprøstekt. Det er godt. 

Se alt du kan bruke gammelt brød til

Her kan du forsyne deg av veldig mange oppskrifter på sandwich

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her