Tilbehør til ostebord

Ingredienser
diverse, se nedenfor

Fremgangsmåte

Tørket frukt og nøtter (passer fint til hvitmuggoster, faste og halvfaste hvite oster)
- Sultaner (store gule rosiner)
- Valnøtter
- Fiken

Brød (passer til alle typer oster):
- Nøttebrød med mye aprikos, pistasj og nøtter. Lag brødet med mye nøtter og frukt, og minst mulig deig. Ha gjerne i litt kardemomme.

Honning (passer fint til blåmuggoster, hvite geitoster og faste og halvfaste hvite oster):
- Trøffelhonning. Varm opp honningen og bland i trøffelolje. Man kan også ha i litt olivenolje om man ønsker det.
- Honning med pærebiter. Kutt en pære i terninger. Blandes med oppvarmet honning. Ha i litt limeskall.

Balsamico (passer fint til enkelte faste og halvfaste hvite oster):
- En vellagret og tyktflytende balsamico gjør seg godt til en del oster, særlig til Parmesan.


Øyvind Hjelle på Palace Grill har disse tipsene til tilbehør til ost.

Søt frukt- og nøttekaramell (passer fint til hvitmuggoster, og faste og halvfaste hvite oster)
100 g sukker
100 g nøtter
12 cl Calvados
8 tørkede aprikoser i terninger
50 g rosiner
1 ss strimlet appelsinskall
Rist hasselnøttene godt, helst i ovn. Fjern skallet og rens nøttene. Karamelliser sukkeret og ha i nøtter, hakket aprikos, blanchert appelsinskall, rosiner og Calvados. Kok inn til det begynner å bli seigt. Husk at massen vil stivne ytterligere når den avkjøles. Holder seg i ett år i kjøleskap i tett beholder.

Sendt inn av ellen hilleren

Forsiden akkurat nå
Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her