Tilbehør til ostebord

Ingredienser
diverse, se nedenfor

Fremgangsmåte

Tørket frukt og nøtter (passer fint til hvitmuggoster, faste og halvfaste hvite oster)
- Sultaner (store gule rosiner)
- Valnøtter
- Fiken

Brød (passer til alle typer oster):
- Nøttebrød med mye aprikos, pistasj og nøtter. Lag brødet med mye nøtter og frukt, og minst mulig deig. Ha gjerne i litt kardemomme.

Honning (passer fint til blåmuggoster, hvite geitoster og faste og halvfaste hvite oster):
- Trøffelhonning. Varm opp honningen og bland i trøffelolje. Man kan også ha i litt olivenolje om man ønsker det.
- Honning med pærebiter. Kutt en pære i terninger. Blandes med oppvarmet honning. Ha i litt limeskall.

Balsamico (passer fint til enkelte faste og halvfaste hvite oster):
- En vellagret og tyktflytende balsamico gjør seg godt til en del oster, særlig til Parmesan.


Øyvind Hjelle på Palace Grill har disse tipsene til tilbehør til ost.

Søt frukt- og nøttekaramell (passer fint til hvitmuggoster, og faste og halvfaste hvite oster)
100 g sukker
100 g nøtter
12 cl Calvados
8 tørkede aprikoser i terninger
50 g rosiner
1 ss strimlet appelsinskall
Rist hasselnøttene godt, helst i ovn. Fjern skallet og rens nøttene. Karamelliser sukkeret og ha i nøtter, hakket aprikos, blanchert appelsinskall, rosiner og Calvados. Kok inn til det begynner å bli seigt. Husk at massen vil stivne ytterligere når den avkjøles. Holder seg i ett år i kjøleskap i tett beholder.

Sendt inn av ellen hilleren

Forsiden akkurat nå
Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En omelett med mye godt i er alltid populært
Dagens rett

En omelett med mye godt i er alltid populært

Middagsretter som nærmest lager seg selv mens du gjør andre ting - det er nettopp en slik oppskrift vi gir deg denne mandagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her