Tilbehør til ostebord

Ingredienser
diverse, se nedenfor

Fremgangsmåte

Tørket frukt og nøtter (passer fint til hvitmuggoster, faste og halvfaste hvite oster)
- Sultaner (store gule rosiner)
- Valnøtter
- Fiken

Brød (passer til alle typer oster):
- Nøttebrød med mye aprikos, pistasj og nøtter. Lag brødet med mye nøtter og frukt, og minst mulig deig. Ha gjerne i litt kardemomme.

Honning (passer fint til blåmuggoster, hvite geitoster og faste og halvfaste hvite oster):
- Trøffelhonning. Varm opp honningen og bland i trøffelolje. Man kan også ha i litt olivenolje om man ønsker det.
- Honning med pærebiter. Kutt en pære i terninger. Blandes med oppvarmet honning. Ha i litt limeskall.

Balsamico (passer fint til enkelte faste og halvfaste hvite oster):
- En vellagret og tyktflytende balsamico gjør seg godt til en del oster, særlig til Parmesan.


Øyvind Hjelle på Palace Grill har disse tipsene til tilbehør til ost.

Søt frukt- og nøttekaramell (passer fint til hvitmuggoster, og faste og halvfaste hvite oster)
100 g sukker
100 g nøtter
12 cl Calvados
8 tørkede aprikoser i terninger
50 g rosiner
1 ss strimlet appelsinskall
Rist hasselnøttene godt, helst i ovn. Fjern skallet og rens nøttene. Karamelliser sukkeret og ha i nøtter, hakket aprikos, blanchert appelsinskall, rosiner og Calvados. Kok inn til det begynner å bli seigt. Husk at massen vil stivne ytterligere når den avkjøles. Holder seg i ett år i kjøleskap i tett beholder.

Sendt inn av ellen hilleren

Forsiden akkurat nå
Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv
Dagens rett

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv

Kalkunfilet kan benyttes til en rekke måltider. Som her, hvor vi lager et enkelt men rikt måltid som i tillegg ser svært så innbydende ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her