Tiramisu

Ingredienser
2 eggeplommer
2 ss brunt sukker
1/2 vaniljestang, frøene
2,5 dl mascarponeost*
1,5 dl kald espresso
1-1,5 ss cognac (kan sløyfes)
12-15 savaiordikjeks (fingerkjeks)*
kakaopulver
revet mørk kokesjokolade

Lag espresso og sett til avkjøling.

Fremgangsmåte

Rør sammen eggeplommer og sukker til det får en kremaktig konsistens. Bruk gjerne en miksmaster. Tilsett vaniljefrøene og mascarponeosten.

Bland espresso og cognac i en vid bolle og dypp kjeksene raskt i blandingen. Pass på at de ikke dyppes for lenge for da blir de for bløte. Legg noen av kjeksene på et fat, i bunnen av en serveringsbolle eller i 4-5 dessertskåler/glass. Ha så et lag osteblanding over. Fortsett med et lag kjeks til og avslutt med resten av osteblandingen. Avslutt med å sikte over et lag kakaopulver.

La desserten stå i kjøleskapet 3-4 timer eller til den har stivnet. Tiramisuen kan fint stå i kjøleskapet over natten. Rett før servering rives litt sjokolade og strøs over desserten. Serveres med en god kopp espresso.

Enjoy!

(* Savaiordikjeks kan erstattes med bløtkakebunn, og mascarponeosten kan til nød eventuelt erstattes med like mengder pisket kremost og creme fraiche light.)

Sendt inn av Knut Yngve Davanger

Forsiden akkurat nå
Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen  - med eller uten kjøtt
Dagens rett

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen - med eller uten kjøtt

Om du velger vegetarvarianten, kan denne gryta faktisk serveres kald. Som en tyktflytende salat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her