Tortilla slik de vil ha den i Spania
Foto: kinemero

Tortilla slik de vil ha den i Spania

Når du skal lage spansk omelett, må du gjøre jobben helt etter oppskriften. For i Spania er omelett seriøse greier.

Fremgangsmåte

Skrell og skjær potetene i tynne skiver. Skrell løken og skjær den i tynne skiver. Varm oljen i en stor og vid panne og fordel potetskiver utover slik at de ligger tett i tett, legg på et lag med løk og dryss litt salt over. Fortsett å legge på poteter og løk til alt er fordelt. Stek ved middels varme til potetene er gjennomstekt men ikke brune.

I mellomtiden pisker du eggene. Og så løfter du potet- og løkblandingen opp fra pannen over på et fat, ikke få med oljen for den skal du bruke til stekingen etterpå. Ha potet- og løkblandingen oppi eggene og la hvile i 15-20 minutter.

Varm opp 2 ss av oljen i panna til det ryker av den. Hell i blandingen i panna og fordel jevnt utover. Skru ned varmen og stek til omeletten begynner å bli gylden under og sidene på omeletten begynner å sette seg. Hell omeletten over på en stor tallerken. Legg steikepanna oppå og snu raskt slik at omeletten kommer ned i panna med den stekte siden opp. Stek videre til jevnt brun på undersiden. Overfør til et serveringsfat og la stå i 5-10 minutter før du skjærer den i serveringsstykker.

Mange flere oppskrifter med Tortilla 

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Her er det mange oppskrifter på deilige omeletter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her