Traktkantarellsuppe

Ingredienser
300g ferske eller 5g tørkede traktkantareller
3 sjalottløk, finhakket
1 hvitløksfedd, finhakket
2 ss smør
1 ss hvetemel
1 l vann og to grønsakfond
3 l kremfløte
2 ts salt
1 ts hvitpepper
1 ts hvitvinseddik
3/4 dl tørr cherry
Persille eller gressløk til garnering

Fremgangsmåte

Smuldre den tørkede suppen i en skål og dekk med vann. La suppen velle c 30 min.
Sil av vannet og bruk det sammen med buljongen (totalt 1 l)

La sopp, løk og hvitløk frese i smøret i 5 min eller til væsken har trukket inn.
Purre over målet og ør om.
Slå på vann og fløte under omrøring og tilsett grønsaksfonden. La det hele småkoke i 10 min.

Salt og pepre og ha i edikken, den hjelper til å fremheve soppsmaken.
Hell til slutt i sherry. Garnering med persille eller gressløk.

Suppen blir glattere om den kjøres i foodprosessor eller mixer. Kjør suppen med halvparten av væsken i noen min. Hell så idretten av væsken og kok opp.

Sendt inn av Per Virhøy

Forsiden akkurat nå
17. mai-frokost? Plukk noen syrinklaser og bruk dem til denne drinken
Ukens drink
Syrin Mimosa

17. mai-frokost? Plukk noen syrinklaser og bruk dem til denne drinken

Den gir akkurat den sommerfølelsen du ønsker nå i mai. Syrinblomster, skikkelig god eplemost samt knusktørr musserende sørger også for feststemningen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du virkelig luksus på tallerkenen
Dagens rett
Pannestekt piggvar med hvit asparges

Slik lager du virkelig luksus på tallerkenen

Et lekkert fiskemåltid står på helgemenyen. Piggvar er en ytterst smakfull fisk, og den hvite aspargesen topper luksusen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg

Det er en sjelden godbit som venter den som setter pris på champagnens fascinerende univers av tertiæraromaer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol
+
Ukens vin

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol

Denne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bobler, sjømat og sommerstemning
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En hjerteformet bløtkake blir midtpunktet på kakebordet
Ukens kake

En hjerteformet bløtkake blir midtpunktet på kakebordet

Når den i tillegg er fylt med en deilig og tykk sitronkrem, er kakelykken sikret.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her