Varmrøkt skogsdue på ølbrød med mild nelliksaus

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene. Hell i et klede og la stå kaldt ett døgn slik at mysen får renne av ostemassen. Neste dag presses den siste væsken ut. Smak til med pepper og salt om nødvendig. Kna ostemassen til kuler og legg dem i olivenolje. Oppbevares kaldt.
Nelliksaus med tranebær
200 g tranebær
1 appelsin
6 nellikspiker
1 ts honning
3 ts sukker
grovhakket persilleblad
 
Kjør alt i food processor til grov konsistens.
 
Kornkaker
1 ss finhakket løk
1 ss hvete helkorn
2 ss hele byggryn
2 ss havregryn (ikke lettkokt)
3 ss brunede solsikkefrø
3½ dl eplejuice
salt, pepper, sellerisalt
 
Korn og frø freses først i litt smør. Ha så i eplejuice. Kok inn til massen slipper kjelen. Avkjøl litt og klapp ut porsjonskaker. Sett på kjøl.
 
Ølbrød (3 stk)
200 g granary
(maltet hvete er navnet på melet som er i salg)
50 g hvete helkorn
50 g hele byggryn
0,33 dl pils
2 dl kulturmelk
Legges i bløt i ett døgn på kjøl.
2 ts salt
200 g sammalt rug, fin
50 g brunt sukker
50 g smør
4 dl varmt vann (37 grader)
75 gram gjær
 
Rør ut gjæren i vannet. Varm opp ølblandingen til 37 grader. Bland alle ingredienser og tilsett nok hvetemel til at deigen blir mettet. Sett til heving. Bak ut tre runde brød og etterhev. Stek ved 175 grader i ca 45 minutter. Skjær en skive på 1 cm av brødet. Legg duebrystet på brødet. Så en kornkake oppå der og ferskosten på toppen. Fordel sausen rundt.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her