Viestads glaserte neper med urter

Ingredienser
Denne fine grønnsakretten har en deilig balanse mellom sødme og saltsmak, og du kan variere smaken ganske mye ved å bruke ulike urter. Med persille får den en frisk og god smak, med den lille busten på fennikel får den en fin, søtlig lakrissmak, og med salvie eller rosmarin får den en dyp aromatisk smak.

Du kan godt ha skiver med pastinakk eller persillerot oppi. Det blir bare bedre av det.

2 ss smør
1/2 kg nepe, skåret i 2 cm tjukke skiver
4 dl kyllingkraft eller buljong
2 ts sukker
ev 2-4 fedd hvitløk, delt i 2
urter

Fremgangsmåte

Stek nepene i smør i 4-5 minutter, hell over kraft, sukker og eventuelt hvitløk og kok opp. La koke til nepene er gjennomkokt og vannet er fordampet. (Det kan hende du må spe med mer vann.) La nepene steke i restene av smør, kraft og sukker, så de blir glaserte og lysebrune utenpå. Det kan hende du trenger litt mer smør. Bruker du en robust urt som salvie eller rosmarin, ha den i og stek nepene med urtene i noen minutter. Hvis du bruker skjørere urter som persille, fennikel eller basilikum, bland dem oppi etter at du har tatt nepene av varmen.

Sendt inn av ellen hilleren

Forsiden akkurat nå
Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv
Dagens rett

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv

Kalkunfilet kan benyttes til en rekke måltider. Som her, hvor vi lager et enkelt men rikt måltid som i tillegg ser svært så innbydende ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her