Kremet dal med kikerter og kokos
Apéritif

Kremet dal med kikerter og kokos

Denne nydelige curryen er både vegansk, gluten- og laktosefri. Pakket med protein og rik på smak.

Fremgangsmåte

Stek løk og hvitløk i kokkosnøttolje over middels høy varme til løken er blank. Tilsett spisskummen, korianderfrø, chili, garam masala og gurkemeie. Stek et par minutter under omrøring til kryderne er aromatiske. Tilsett så ingefær og stek i et minutt til.

Tilsett mungbønner, tomater og vann. Skru opp til høy varme og la koke opp, før du skrur ned til lav varme og lar småkoke under lokk i 30 minutter. Rør i gryten en gang i blandt. Smak på mungbønnene for å forsikre om at de er ferdig kokte. Rør inn kokosnøttkrem og kikerter og skru opp varmen til middels høy varme. Når curryen har kokt opp trekker du den av platen og smaker til med sitronsaft, salt og pepper

Dryss over hakket koriander og vårløk, og server linsecurryen med jasminris, syltet rødløk og naanbrød.

Tips:
Naanbrødene kan lages glutenfrie ved bruk av glutenfritt mel.

Flere forslag til grønnsaker på grillen

Har du lyst til å legge noe annet på grillen finner du det her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her