Kremet dal med kikerter og kokos
Apéritif

Kremet dal med kikerter og kokos

Denne nydelige curryen er både vegansk, gluten- og laktosefri. Pakket med protein og rik på smak.

Fremgangsmåte

Stek løk og hvitløk i kokkosnøttolje over middels høy varme til løken er blank. Tilsett spisskummen, korianderfrø, chili, garam masala og gurkemeie. Stek et par minutter under omrøring til kryderne er aromatiske. Tilsett så ingefær og stek i et minutt til.

Tilsett mungbønner, tomater og vann. Skru opp til høy varme og la koke opp, før du skrur ned til lav varme og lar småkoke under lokk i 30 minutter. Rør i gryten en gang i blandt. Smak på mungbønnene for å forsikre om at de er ferdig kokte. Rør inn kokosnøttkrem og kikerter og skru opp varmen til middels høy varme. Når curryen har kokt opp trekker du den av platen og smaker til med sitronsaft, salt og pepper

Dryss over hakket koriander og vårløk, og server linsecurryen med jasminris, syltet rødløk og naanbrød.

Tips:
Naanbrødene kan lages glutenfrie ved bruk av glutenfritt mel.

Flere forslag til grønnsaker på grillen

Har du lyst til å legge noe annet på grillen finner du det her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her