Frityrboller med mais, aioli og vårlig pure
Apéritif

Frityrboller med mais, aioli og vårlig pure

Frityrstekte boller lages av de tørkede gule ertene som står innerst i skapet - eller av en boks med kikerter.

Fremgangsmåte

Vann ut ertene over natta og la koke i 40 minutter til møre. Hell i dørslag og la dryppe godt av.

Tips:
Du kan også bruke 1 boks ferdigkokte (kik)erter. Husk å skylle og tørke godt. 

Ha erter i food processoren sammen med løk, hvitløk, persille, egg, sitronsaft og sitronskall samt krydder. Kjør til jevn pure. Tilsett litt olivenolje hvis det ikke er nok fuktighet til at den går rundt. 

Ta massen over i en bolle og bland med brødsmuler (knust tørket brød) eller 2-2,5 dl griljermel. Du skal få en fast, men ikke for tørr masse.

Form små boller og legg på bakepapir.

Varm opp oljen til 180 grader og frityrstek bollene i porsjoner, ikke for mange av gangen. De skal være pent lys brune og flyter opp når de er ferdig stekt. Men ikke vent for lenge. Legg på tørkepapir og hold varme.

Pure:
Kok opp fløte og løk. La koke i 5 minutter. Ha spinat i en blender. Hell over fløten og kjør til skummende pure. Smak til med salt og pepper. Sil. 

Tips:
Om du bruker vårgrønt fra naturen (som nesle, løkurt eller skvallerkål), blansjerer du dem raskt i kokende vann, og avkjøler i iskaldt vann før du har dem i blenderen. 

Mais-miks:
Kok maiskolbe, avkjøl og skjær av kornene. Om du bruker boksmais, skyll godt. 

Varm olje i en panne og stek hvitløk og sjalottløk mykt. Tilsett mais og chili etter et par minutter. Og til slutt nøttene. 

Lag aioli - her finner du flere oppskrifter

Servering:
Smør pure på tallerkenene, legg på aioli, fordel mais-miksen oppå og topp med ertebollene, pynt med koriander.

Tips:
Hvis du tørker vårgrønt i ovnen og knuser det til fint pulver, er det utmerket pynt til å drysse over retten.

Her finner du mange oppskrifter med mais

Mexico er maisens vugge

Her finner du flere spennende retter fra Mexico

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her