
Sild er ikke helt snill når det kommer til drikkefølge. Men her får du noen velutprøvde forslag.
Den syrlige og lett skarpe smaken av sennep og rømme matcher veldig godt den delikate men også umiskjennelige smaken av vårsild.
Prøv en av disse sommerlige og lekre oppskriftene med sild.
Og liker du ikke sild, kan du bruke makrell, ørret eller laks i denne vÃ¥rlige vrien pÃ¥ en salat som bÃ¥de smaker fortreffelig som hovedrett som pÃ¥ et koldtbord eller til brunsj.Â
Den delikate smaken av vårsild kombinert med søte nypoteter i en syrlig lun dressing, er for mange den virkelige smaken av sommer.
Det er ikke bare for at den smaker godt med en snaps, men også for at denne måten å tilberede sild på får ut den beste smaken.
Ok, hvis du allerede er hekta på sild, behøver du ikke flere argumenter. Men kanskje har du ikke prøvd denne måten å lage fersk sild på.
Hjemmelaget sild er supert både til julefrokosten, til et sildekalas og ikke minst som gaver. Her er oppskriftene.
God sild hører hjemme på et hvert koldtbord, og den aller beste lager du selv. Her finner du de gode oppskriftene - også noen utradisjonelle.
En av sommerens vellykkete, om enn ikke like åpenbare, kombinasjoner er spekesild og nypoteter. Her i en modernisert utgave.
Sild er sommersnack nummer en og servert på denne måten tør selv de med sildevegring å prøve.
Gunnar Jensen på vertshuset Skarven i Tromsø mener at silda er undervurdert. Nå bruker han denne lille, fete fisken så ofte det byr seg en anledning.
Lag en rekke tapasretter av fersk sild og du har et festmåltid som gir lite utslag på matbudsjettet. Lett å finne godt drikke til er det også.
Med Baklandet Skydsstation har Trondheim fått et sild- og snaps-paradis som konkurrerer med de beste i Danmark. Det måtte selvsagt en danske til.
Sild er mye mer enn bare nedlagt sild til julefrokosten - prøv denne deilige italienske varianten.
Sild smaker perfekt om sommeren. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.
Du blir ikke bare snill og sunn av å spise sild. Den er en usedvanlig velvillig partner på kjøkkenet. Du må bare oppdage den først.
Jomfrusild, eller matjeharing eller bare matje kan på mange måter kalles nederlendernes svar på den japanske sushien. Det de færreste vet er at denne delikatessen som oftest er laget av norsk sild som fiskes på Sørvestlandet i mai og juni.
Sild bør vi spise mye oftere. Ikke bare fordi det er så sunt, men først og fremst fordi det er sabla godt og lettvint midt i uka.
Henning Barmer Jensen fra Danmark med Nibe Kaaglaugs Kyndelmisse-sild var best av de 10 finalistene.
Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.
Hvordan du får suksess med alle julens fiskemåltider finner du oppskriftene til her.
Julepålegg kan bli til et helt måltid og da fortjener det passende drikke til.
Enten det er til julekoldtbordet, julefrokosten, selve julemiddagen eller til desserten og julekakene, finner du svaret her.
Lag nye og spennende vrier på delikatessen. Alle de gode sildeoppskriftene får du her.
Lar du ribba få ekstra lang tid i ovnen, får du til gjengjeld et svært saftig kjøtt og ikke minst supersprø svor.
Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.
Sildegrynsuppe trenger riktignok litt modning for å bli den nye kultretten. Her får du både originalen og tips til en hurtigvariant.
Lag en ny førjulstradisjon i år, be til et rikholdig sildebord med retter du enkelt lager selv. Oppskrifter og drikkeforslag får du av oss.
Julesesongen er dessverre høytid for matkasting. Her er gode råd og oppskrifter for å unngå at mat havner i søpla.
Av restene fra julematen kan du lage mange nok smakfulle munnfuller at det blir nok til flere. Eller bare en rekke gode middager i årets første uke. Her får du oppskriftene.
Hvorfor handle julegaver når du kan lage dem selv? Her får du idèer til både søte og salte gourmetgaver som alle vil elske.
Her er fasiten til quizen om høstens gleder.
Denne oppskriften fungerer like godt som en smårett nå i julestria som på et sildebord.
Escabeche er navnet på denne måten å tilberede fisk på og er rett og slett en smaksrik og syrlig marinade.
Gjør som Eyvind Hellstrøm, introduser litt andre smaker til pinnekjøttet og du får en helt annen smaksopplevelse.
Hans Tryggvasson og hans team av ølsommelierer på Ringnes Brygghus drømmer om at flere nordmenn skal vite hva øl faktisk er. Det gjør de noe med. Akkompagnert av høye smørbrød av norske råvarer med en fot i dansk tradisjon.
Pinnekjøtt er stadig fleres favoritt på julaften, men enda flere starter pinnekjøttsesongen i godt tid før julaften. Er du blant dem og har planer om delikatessen i helga, følg med for det betyr rester av pinnekjøtt i kjøleskapet. Her får du oppskriften på begge deler.
I vår kokebok finnes oppskrifter i alle styrkegrader. Her er 20 av de sterkere som dessuten kan gjøres enda sterkere.
Å tilbringe halve dagen ved frokostbordet er noe vi bør gjøre oftere, og i hvert fall i løpet av påsken.
Det mest klassiske følget til nyttårskakunen av alle er waldorfsalat. Her får du tre forskjellige oppskrifter.
Old Pulteney-destilleriet er sterkt preget av nærheten til Nordsjøen. Også whiskyen smaker av sjøsprøyt og nordavind.
Men dansk akevitt duger også til norsk julemat. Vi har testet det (lille) som finnes av dansk akevitt i Norge.
Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.
Det beste du kan gi bort er noe som smaker godt, og særlig noe du har laget selv. Her er oppskriftene.
Lørdag ble Christer Foldnes fra Søtt og Salt kåret til "Årets Sjømatkokk" under Sjømat for alle i Bergen. Bergensbedriften sikret seg også tredjeplassen.
Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.
Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.
Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.