Suppen kan lages i stand på forhånd og oppbevares kaldt fram til servering. Når de varmebehandlede grønnsakene tilsettes blir spisetemperaturen korrekt. Det siste du gjør er å legge på den stekte fisken. Det er bare en ting å si til dette: nam.
Dagens rett

Foto: (Godfisk.no)
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.
Aase E. Jacobsen
19 Juli 2025 - 00:05
Marinert breiflabb i spicy kokossuppe

Fremgangsmåte
- Finhakk hvitløk og riv ingefær.
- Lag en marinade av hvitløk, ingefær, chilisaus, oyster sauce, soyasaus, worchestershiresaus, sitronsaft, rapsolje og sesamolje.
- Pensle breiflabbkotelettene med marinaden og la dem ligge på benken i 30 minutter.
- Stek kotelettene i rapsolje på middels varme, i 2- 3 minutter på hver side. Etterstek i stekeovn dersom kotelettene er veldig tykke.
- Suppe
- Finhakk hvitløk, chili og ingefær.
- Kok opp kyllingbuljong og kokosmelk i en kasserolle og la det koke inn i ca. 5 minutter.
- Tilsett hvitløk, chili, ingefær, limebladet og fløte, og la suppen trekke litt.
- Jevn ut suppen med maisennamel utblandet i kaldt vann, til ønsket tykkelse.
- Smak til med salt og pepper, og ta gjerne ut limebladene før servering.
- Grønnsaker
- Skjær rødløk og sukkererter i tynne strimler, og vårløk i biter.
- Ha rikelig med vann i en kasserolle og kok opp.
- Tilsett alle grønnsakene, kok opp vannet igjen og trekk kasserollen av varmen.
- La grønnsakene trekke i ca. 1 minutt og hell av vannet.
- Ha grønnsaker i suppetallerkener, hell over suppen og legg breiflabbkotelettene på toppen. Dryss frisk gressløk over.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 327.10 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå