Mat

Julemat

Lag en vri på julematen - server den som tapas

Lag en vri på julematen - server den som tapas

Her får du nye, gode oppskrifter til det store julekoldtbordet som vil få gjestene til å gispe av beundring.
01 Januar 2015 - 06:05

Etter alle julens sammennkomster blir det rester, og rester er et perfekt utgangspunkt for nye festligheter. Vi har samlet noen gode oppskrifterpå tapasretter av julematen.

I vår kokebok har vi enda flere tapasretter du kan supplere med for et stort og fristende julekoldtbord.

Prøv en av disse lekre tapasrettene

Her har vi samlet alt av julematoppskrifter og -tips

Rester av skinkesteik eller ribbe til juletapas

Rester av skinkesteik eller ribbe til juletapas

Fremgangsmåte

  1. Anrett skiver av skinkestek sammen med rødkål, surkål og selskapserter.
  2. Sursøt rødkål til juletapas:
    Vask og snitt kålen fint. Ha ingrediensene i en gryte og kok ved svak varme til kålen er mør. Smak til med salt, sitronsaft og revet ingefær.
  3. Surkål til juletapas:
    Smelt smør og olje i en kjele, tilsett kål og fres dette lett. Tilsett de øvrige ingrediensene, og la det hele koke til det er mørt og smakfullt.

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Flere oppskrifter med skinkestek får du her

Her finner du de beste ribbeoppskriftene med tilbehør

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Spania
    Spania
    Volum: 0.75 l Pris: 714.90 kr Bestillingsutvalget
    93 POENG
  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 504.90 kr Bestillingsutvalget
    92 POENG
  • Slovenia
    Slovenia
    Volum: 0.75 l Pris: 379.00 kr Bestillingsutvalget
    92 POENG
  • Norge
    Norge
    Volum: 0.75 l Pris: 119.00 kr Bestillingsutvalget
    90 POENG
  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 152.90 kr Basisutvalget
    82 POENG

Julepølser og medisterkaker til juletapas

Julepølser og medisterkaker til juletapas

Fremgangsmåte

  1. Medisterpølser og medisterkaker stekes i panna. Skjær pølsene i biter og del kakene i to eller fire ved servering.
  2. Skrell gulrøtter, kålrot og poteter og skjær dem i staver eller terninger. Kok grønnsakene knapt møre (ca 5 minutter).
  3. Varm smør og olje i en stekepanne eller grillpanne og stek/grill grønnsakene til de er gylne.
  4. Legg opp medisterpølser, medisterkaker og grønnsaker som en varmrett.

Slik lager du enkelt dine egne medisterkaker

Tapas er en god løsning for jule- eller nyttårsfesten

Klassiske retter til tapas finner du her

Lag ditt eget pålegg med disse velprøvde oppskriftene

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Pinnekjøtt i tomatsaus til juletapas

Pinnekjøtt i tomatsaus til juletapas
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Fenalår til juletapas

Fenalår til juletapas

Fremgangsmåte

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Bruschetta med lammerull

Bruschetta med lammerull
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik lager du paprikasalat

Slik lager du paprikasalat

Fremgangsmåte

  1. Del paprikaen i fire og vend i olivenolje. Bakes møre på 250 ºC, gjerne under grillelement. De skal bli nesten brent.
  2. Forvell brekkbønnene i 2 minutter i kokende vann.
  3. Flå skinnet av paprikaen.
  4. Del i strimler og bland dem sammen med kokte brekkbønner, paprikapulver, salt og pepper, olje og hakket persille.

Tips:
Det er lettere å ta skinnet av paprikaen hvis du dekker formen med aliminiumsfolie eller plastfilm etter steking. La det ligge i ca. 10 minutter.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kardemomme-pannacotta med ananas og granateple

Kardemomme-pannacotta med ananas og granateple

Fremgangsmåte

  1. Bland kremfløte, kardemomme og gelésukker i en kjele.
  2. Kok opp under omrøring og kok deretter i et halvt minutt.
  3. Hell opp i pene glass eller dessertskåler. Sett dem i kjøleskap for å stivne.
  4. Skjær ananasen i biter og bland med granateplekjernene. Fordel blandingen oppå pannacottaen.
  5. Hell juice, vann og gelésukker i en kjele.
  6. Kok opp og kok deretter i et halvt minutt. Avkjøl litt før det fordeles over frukten.
  7. Sett det kaldt frem til serveringen.
 

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her
Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her

Kyllinglår som marineres noen timer i lime blir ekstra gode - bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her
Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her

Kyllinglår som marineres noen timer i lime blir ekstra gode - bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 30.mai i Oslo

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla

Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her