(Bilde: © Slavica Stajic All Rights Reserved)

Slik bruker du opp restene etter julematen

Av restene fra julematen kan du lage mange nok smakfulle munnfuller at det blir nok til flere. Eller bare en rekke gode middager i årets første uke. Her får du oppskriftene.

Å kaste mat er helligbrøde. Det er noe som stadig oftere er nyhetsoverskrifter. Og godt er det, for det vil på sikt gjøre at mindre fullt spiselig mat går i søpla. Likevel kastes det enorme mengder julemat. Både fordi folk handler for mye og fordi butikkene ikke får avsetning på julematen etter jul. 

Ved å ta i bruk restene eller kjøpe julemat på tilbud, bidrar alle til å holde dette skammens tall nede. 

På de neste sidene finner du oppskrifter som kan hjelpe til å få avsetning på julematen

Har du oppskrifter med rester av julematen, del dem gjerne med oss ved å sende en epost

Og glem for all del ikke forskjellen på Holdbar til og Best før. Det siste er en anbefaling, men det meste er fullt brukbart lenge etter denne datoen. En viktig regel er å smake og lukte på maten før du erklærer den klar for søpla. Om du er bekymret for matbudsjettet i januar, er dette nok en grunn til å tenke nytt.

Forsiden akkurat nå

Slik ble Barcelona et ølmekka

Når noe først får grep i Barcelona, så skjer det raskt. Øl er på kort tid blitt en av de hotteste trendene i verdensbyen. De nye bryggeriene innenfor bygrensene vender derfor blikket hjemover etter å ha gjort seg bemerket utenlands. Les hele saken

Herfra kommer det steinbra viner

Frankens gammelmodige flaskevalg til tross, er innholdet i de beste flaskene med silvaner og riesling noe av det fremste som produseres i Tyskland. Og de historiske “Steinweine” er fortsatt blant regionens beste. Les hele saken

Til toppen