DAGENS RETT: Slik lager du god gammeldags skinkestek

Dagens rett Klassisk skinkestek med surkål, epler og svisker

(Matprat/Studio Dreyer-Hensley)

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribben til selveste julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften passer året rundt.  med klassisk tilbehør passer året rundt.

Det er få retter som faller like mye i smak som en saftig skinkestek med sprø svor og godt tilbehør.

Pass bare på å la steke hvile i minst 20 minutter før du skjærer den opp i skiver slik at den beholder all sin saftighet.

Bestill  dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Klassisk skinkestek med surkål, epler og svisker

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

2 timer og 20 minutter

Ingredienser

4 ts
5 dl
1 stk
Tilbehør
2 pakke(r)
Rørte tyttebær
200 g
Surkål

Fremgangsmåte

Rens løk og del den i store båter. Skrell gulrot og del i store biter. Legg grønnsakene i en ildfast form.

Ta av strømpen på skinkesteken. Bruk en skarp kniv (gjerne en tapetkniv) og rut svoren.

Gni steken inn med salt og pepper og legg den på grønnsakene i den ildfaste formen. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Dekk formen med aluminiumsfolie.

Hell 5 dl kokende vann i formen og sett den inn i forvarmet ovn på 230 grader. Damp steken i ca. 45 minutter.

Skru temperaturen ned til 175 grader og stek videre. Steken er ferdig når steketermometeret viser 72 grader i kjernetemperatur, dette tar 1,5 - 2 timer avhengig av stekens størrelse.

Bruk eventuelt ovnens grillfunksjon for å få en sprø svor mot slutten av steketiden. La steken hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i den.

Skyll og rens tyttebær. Legg dem i en bolle sammen med sukker og la det stå noen minutter. Rør godt til sukkeret er oppløst.

Del eplene  i båter. Stek dem sammen med svisker i en stekepanne med smør.

Steken har en deilig sprø svor og du kan nå skjære den opp i skiver.

Server med hjemmelaget surkål , epler, svisker, sjysaus og rørte tyttebær. Kokt potet passer bra til denne klassiske retten.

Flere deilige retter med skinkestek

Her finner du alt du behøver å vite om julemat

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Hjemmelaget surkål

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

1.5 kg
4 stk
2 ts
4 ts

Fremgangsmåte

Finsnitt kål og del eplene i båter.

Legg kål, eplebåter, salt og karve lagvis i en kjele. Hell på kraft.

Kok opp og la alt trekke i ca. 45 minutter. Rør godt underveis.

Smak til med eddik og sukker.

Perfekt tilbehør til pølser, eisbein, skinkestek og julens retter.

Oppskrifter på grønnsaksretter

Julens beste oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 
- det er selvfølgelig gratis.

 

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Enkel sjysaus med pepper

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Til toppen