Dagens rett

Lekre tapasretter

Det er dagen før dagen og vi gir deg en rekke deilige forslag til fingermat til nasjonaldagen!

De siste dagene har vi gitt deg en rekke retter som kan gjøre koldtbuffeten i morgen til en drøm. Dette er dagen for å nyte og la alt stress ligge igjen .
 
Vi i Apéritif ønsker deg en riktig god og smakfull 17. mai!
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kjøttboller til tapas

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

500 g kjøttdeig eller medisterdeig
1 ts salt
½ ts pepper
1 egg
1 pakke chorizopølse
1 dl fetaost i biter
2 ss hakket frisk basilikum
2 ss olje til steking

Fremgangsmåte

Bland egg, salt og pepper godt inn i kjøttdeigen. Skjær chorizo i små biter.

Bland pølse, fetaost og urter forsiktig inn i kjøttdeigen. Form deigen til små boller i hånden ved hjelp av en skje og vann.

Stek bollene i en middels varm stekepanne til de blir pent brune.

La de ettersteke på svak varme i ca. 10 minutter til de blir gjennomstekt.

Server med en sterk tomatsaus , paprikasalat og gode poteter . Hvorfor ikke invitere dine venner og servere en rekke andre tapasretter også ?

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Paprikasalat til tapas

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 rød paprika
1 grønn paprika
1 gul paprika
2 ss olivenolje
1 ts salt
½ ts pepper
1 ss hakket bladpersille

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 250 grader. Del paprikaene i to, fjern kjerner og frø.

Legg på brett/langpanne med skallsiden opp og ha godt med olje over.

Sett paprikaen i ovnen, og la den stå til den er mørk og nesten "brent".

Ta dem ut og legg dem i i bolle med plastfilm, eller aluminiumsfolie, over og kjøl ned. Etter en stund, kan du så flå skinnet av paprikaen.

Del paprikaen i strimler, vend sammen med olivenolje, salt og pepper og finhakket frisk bladpersille.

Serveres som en av flere tapasretter.

Tapas i lange baner

Tips: Ovnsbakt paprika har utrolig god smak. Her servert som en tapasrett, men dette passer også godt som tilbehør til middag eller til grillmaten.

Prøv også å grille paprikaen for en ekstra dybde i smaken og en herlig røkt karakter.

Flere deilige salater finner du her

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Canari-poteter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

25-30 små poteter med skall
½ liter vann
½ liter grovt salt

Tomatsaus:
1 boks hermetiske tomater
1 ss smør
1 løk
2 hvitløkbåter
1 chili
timian

Fremgangsmåte

Kok opp vannet. Ha i salt og godt vaskede poteter. Det er viktig å bruke små, jevnstore poteter.

La potetene koke til de er så vidt møre, ca 15 minutter. Hell ut vann og salt og la potetene dampes et par minutter i kjelen uten lokk.

Potetene kan serveres som de er, eller med én eller flere gode sauser, eksempelvis tomatsaus , mojosaus eller aioli . Da er det bare å dyppe de små potetene i sausen.

Tomatsaus:
Skjær løkene i terninger.

Ha smøret i en kjele og fres løken i noen minutter før du tilsetter finhakket eller knust hvitløk, chili og timian.

Sausen skal småputre ca 10 minutter. Kan serveres varm, lunken eller kald til potetene.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

God tomatsaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 ss finhakket gul løk eller 1 finhakket sjalottløk
2 ss olivenolje
1 fedd finhakket hvitløk
1 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
1 ts sukker
1 ss finhakket bladpersille
1 ss finhakket basilikum
1 ss finhakket oregano
1 ss sitronsaft
salt og pepper

Fremgangsmåte

Fres løken i olivenolje. Tilsett hvitløk og fres videre 1 minutt.

Tilsett tomatene og tomatpuréen, sukkeret og la småkoke i 10-15 minutter.

Ha i urtene og la koke fem minutter til. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Flere gode sauser

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals, Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Grillet asparges med sitronolje

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

16 friske grønne asparges
4 ss olivenolje
1 sitron
1 ts salt
1 ts grovmalt pepper

Fremgangsmåte

Skjær av ca. 1 cm på den nederste, litt grovere delen på aspargesen.

Vend så aspargesen i olje med presset sitron, dryss over med salt og pepper.

Legg på grillen like før servering, og la den få en gyllen farge.

Grilles totalt i 3-4 minutter slik at den fremdeles er sprø og crispy. Drypp over med litt olje og sitron når den er ferdig grillet.

Passer perfekt som tilbehør til all grillmat, men også som en snacks eller en liten forrett.

Les mer om asparges her

De beste grillrettene finner du her

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen