Canari-poteter
Foto: Kim Holthe

Canari-poteter

Saltkokte Canaripoteter med rød og grønn mojosaus er perfekt på tapasbordet.

Fremgangsmåte

Kok opp vannet. Ha i salt og godt vaskede poteter. Det er viktig å bruke små, jevnstore poteter.

La potetene koke til de er så vidt møre, ca 15 minutter. Hell ut vann og salt og la potetene dampes et par minutter i kjelen uten lokk.

Potetene kan serveres som de er, eller med én eller flere gode sauser, eksempelvis tomatsaus , mojosaus eller aioli . Da er det bare å dyppe de små potetene i sausen.

Tomatsaus:
Skjær løkene i terninger.

Ha smøret i en kjele og fres løken i noen minutter før du tilsetter finhakket eller knust hvitløk, chili og timian.

Sausen skal småputre ca 10 minutter. Kan serveres varm, lunken eller kald til potetene.

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Alle oppskriftene med poteter du kan tenke deg

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

5
5/5 etter 32 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen