Mat
By på helnorsk tapas
Foto: (Matprat/Astrid Hals)

By på helnorsk tapas

Enten du satser på et bugnende koldtbord eller bare noen munnfuller til festen, kan du ha glede av disse fristende oppskriftene.
15 Mai 2017 - 13:35

I dag er det enklere enn noensinne å lage retter basert på virkelig gode norske råvarer. Selv kjedebutikkene har skjønt det og tilbyr nå et bredt utvalg av alt fra spekemat laget på gamlemåten til håndverksost. Men den norske aspargesen må vi nok se langt etter til denne 17. mai.

La ikke det legge en demper på lysten til å satse helnorsk i år. Vi har samlet en rekke oppskrifter som forhåpentligvis inspirerer i forberedelsene til den store dagen.

Alle de gode 17. mai-tipsene finner du her

De beste kakene til 17. mai  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra gris til vindruer ga Norge et nytt vinområde
+

Fra gris til vindruer ga Norge et nytt vinområde

Toyni Tobekk og Arild Hebnes plantet sine første vinstokker i 2020 etter å ha drevet med gris i 26 år. Første årgang ble 2022 og nå inviterer de til vinsmaking – og plukking av druer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Svak stemning i det globale vinmarkedet
+

Svak stemning i det globale vinmarkedet

Prisfallet for både 2021- og 2022-årgangen av Bordeaux er til dels dramatisk. Liv-Ex tror imidlertid bunnen er nådd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra gris til vindruer ga Norge et nytt vinområde
+

Fra gris til vindruer ga Norge et nytt vinområde

Toyni Tobekk og Arild Hebnes plantet sine første vinstokker i 2020 etter å ha drevet med gris i 26 år. Første årgang ble 2022 og nå inviterer de til vinsmaking – og plukking av druer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Grillspyd du er garantert å lykkes med
Dagens rett

Grillspyd du er garantert å lykkes med

Kombinasjonen av mørt svinekjøtt og saftig ananas fra grillen er helt genial. Oppskriften er dessuten superenkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her