
og i 1141 fikk de eiendommen Brolio i gave fra staten Firenze. Brolio, som ligger i Gaiole i Chianti, var på denne tiden Firenzes siste utpost mot erkefienden Siena. Familien Ricasoli spilte, på grunn av Brolio's plassering, en viktig rolle i å forsvare Firenze fra Siena.Fredeligere tider fulgte, og fra 1500-tallet kunne Ricasoli-familien skifte fokus fra krigføring til agrikultur, og det var i første rekke produksjon av vin som opptok dem. Historiske skrifter forteller blant annet om
eksport av vin fra Brolio til Amsterdam så tidlig som i 1696! Bettino Ricasoli, også kalt "Jernbaronen", og på et tidspunkt det samlede Italias andre president, nedtegnet i i 1874 en egen formel for produksjon av god vin i Chianti Classico. Etter nesten 50 års arbeide i vinmarkene mente han blant annet at Sangiovese var den viktigste druen for produksjon av høykvalitetsvin i området. Jernbaronens formel ble anerkjent, og dannet nesten hundre år senere grunnlaget for de offisielle lovene for produksjon av Chianti Classico.
Fra bunn til topp
I 2002 ble Barone Ricasoli kåret til Årets Vinprodusent av Gambero Rosso, og vi ser i dag et enormt potensiale i selskapets allerede fantastiske kvalitet.
Foredraget vil bli holdt på engelsk.
MENY Barone Ricasoli Winemakers Dinner på Ekebergrestauranten 1. november 2005 * Apéritif Torricella 2004, IGT Toscana Bianco * Grillet tunfisk med kaperssalsa og konfiterte cherrytomater Torricella 2004, IGT Toscana Bianco ** Urte-piccata av svin, serveres med Beurre Noisette, févebønner og kryddergrillet sitron Formulæ 2002 Campo Ceni 2003 *** Perlehøneballotine med lardo og salvie, Salsa Fegato Brolio Chianti Classico 2003 Rocca Guicciarda Chianti Classico Riserva 2001 **** Pepperglasert lammefilet, safranert porchini risotto, ristet skogsopp og rosmarinsjy Casalferro 2000 Castello di Brolio Chianti Classico 2000 ***** Karamelliserte epler med mandelcrust, espresso- og karamellsaus og frisk limekrem Castello di Brolio Vin Santo 1999 * Kaffe Grappa di Casalferro * Deres eksklusive olivenolje vil også bli servert som tilbehør under middagen. |
Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.