1. november i Oslo - Italiensk eleganse - nobel middag med Ricasolis prisbelønte viner

Barone Ricasoli er for nordmenn en av de mest kjente vinprodusentene fra Italia. Denne kvelden er det baronen selv som kommer, og du får smake åtte av hans beste viner, både hvite og røde - samt grappa og olivenolje, til en fabelaktig fem-retters meny på Ekebergrestauranten.

Igjen er det duket for et spennende møte med Italia som leverandør av kvalitetsvin. Denne gang er det ingen mindre enn chiantiprodusenten Barone Ricasoli som vi skal stifte nærmere bekjentskap med.
 
Francesco Ricasoli, den 32. baron av Brolio, kommer selv for å geleide oss gjennom deres fantastiske viner til en utsøkt fem-retters middag satt opp av Ekebergrestaurantens kyndige personale. En av deres viner, Casalferro 2000, ble i 2003 kåret av Wine International som beste rødvin (The Red Wine Trophy), og denne vil vi selvsagt få anledning til å nyte denne kvelden!
 
Familien Ricasoli, eiendommen Brolio og Toscanas berømte vin Chianti Classico har fulgt hverandre i århundrer. Helt siden det syvende århundre har Ricasoli'ene vært knyttet til Toscana, og i 1141 fikk de eiendommen Brolio i gave fra staten Firenze. Brolio, som ligger i Gaiole i Chianti, var på denne tiden Firenzes siste utpost mot erkefienden Siena. Familien Ricasoli spilte, på grunn av Brolio's plassering, en viktig rolle i å forsvare Firenze fra Siena.

Fredeligere tider fulgte, og fra 1500-tallet kunne Ricasoli-familien skifte fokus fra krigføring til agrikultur, og det var i første rekke produksjon av vin som opptok dem. Historiske skrifter forteller blant annet om eksport av vin fra Brolio til Amsterdam så tidlig som i 1696! Bettino Ricasoli, også kalt "Jernbaronen", og på et tidspunkt det samlede Italias andre president, nedtegnet i i 1874 en egen formel for produksjon av god vin i Chianti Classico. Etter nesten 50 års arbeide i vinmarkene mente han blant annet at Sangiovese var den viktigste druen for produksjon av høykvalitetsvin i området. Jernbaronens formel ble anerkjent, og dannet nesten hundre år senere grunnlaget for de offisielle lovene for produksjon av Chianti Classico.

Fra bunn til topp
Francesco Ricasoli, den 32. baron av Brolio, overtok i 1993 som president i selskapet Barone Ricasoli. På dette tidspunktet sto det (etter noen ti-år på utenlandske hender) dårlig til med vinmarker, kjellere og vinens kvalitet. I løpet av kort tid, og ved hjelp av store investeringer, gode venner og meget kompetente personer i alle ledd, har Francesco Ricasoli snudd trenden.

I 2002 ble Barone Ricasoli kåret til Årets Vinprodusent av Gambero Rosso, og vi ser i dag et enormt potensiale i selskapets allerede fantastiske kvalitet.

Foredraget vil bli holdt på engelsk.

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="meldpaa"> Meld deg på her (klikk)
 

MENY
Barone Ricasoli
Winemakers Dinner
Ekebergrestauranten
1. november 2005
*
Apéritif
Torricella 2004, IGT Toscana Bianco
*
Grillet tunfisk med kaperssalsa og konfiterte cherrytomater
Torricella 2004, IGT Toscana Bianco
**
Urte-piccata av svin, serveres med Beurre Noisette,
févebønner og kryddergrillet sitron
Formulæ 2002
Campo Ceni 2003
***
Perlehøneballotine med lardo og salvie, Salsa Fegato
Brolio Chianti Classico 2003
Rocca Guicciarda Chianti Classico Riserva 2001
****
Pepperglasert lammefilet, safranert porchini risotto, ristet skogsopp og rosmarinsjy
Casalferro 2000
Castello di Brolio Chianti Classico 2000
*****
Karamelliserte epler med mandelcrust, espresso- og karamellsaus og frisk limekrem
Castello di Brolio Vin Santo 1999
*
Kaffe
Grappa di Casalferro
*
Deres eksklusive olivenolje
vil også bli servert som tilbehør under middagen.

Følgende åtte viner skal smakes:
w Torricella 2003, IGT Toscana Bianco
(Kommer i salg i Norge november 2005. Pris kr. 179,90)
 
   
 
 
 
 
 
 
Grappa di Casalferro
(Ikke tilgjengelig i Norge. Pris kr. 350,-)  
Dette arrangementet er nå avholdt.

Tid: 1. november 2005 kl. 19.00 (til ca. 23.30)
Pris: kroner 1050,- inkl. mva
Sted: Ekebergrestauranten, Kongsveien 15, 0193 Oslo.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 011105 . Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 27.10.05 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .

Kommende kurs

Til toppen