Godbiter i pollisten
10 år gammel magnum til spottpris

10 år gammel magnum til spottpris

Fra gode gamle Weinert kommer en av januars aller beste nyheter. Og er magnum for stort, er normalflasken også et funn.
29 Januar 2020 - 13:45

Det som gjør Weinert Malbec Magnum 2010 til et slikt supert kjøp, er at den koster mindre enn to normalflasker i samme årgang. Magnum er drømmeformatet for vinkjelleren – og denne vinen tåler fint 10 år til – samtidig som det er mye morsommere å servere vin fra store flasker enn 75 cl. Litt showoff, ja, men 100 prosent fornuftig.

Magnumutgaven føles i øyeblikket – og ikke uventet - noe yngre enn vinen i den vanlige flaskestørrelsen. At vinene er så vellagrete er ikke noe stunt fra Weinerts side, det er en del av konseptet som denne bodegaen rendyrker til fulle.

Les mer om hvordan Weinert jobber

Selv Weinerts nest rimeligste vin, Carrascal, ligger to år i de store velbrukte fatene på 2.200-6000 liter, som skiller den fra andre argentinske viner i dette prissjiktet som gjerne er mer fruktdrevne.

At ikke alle liker denne stilen, fikk jeg oppleve da jeg var i Mendoza før jul. De som var mest begeistret, var sommelierer som har skjønt viktigheten av å dyrke et mangfold, inkludert denne type unike vinskatter - og ikke bare moderne viner med høy Parker-faktor som betyr stor ekstraksjon, mye frukt og alkohol samt betydelig smak av ny eik.

Bodegas Weinert ligger i en av de mest tradisjonsrike delene av Mendoza, Lujan de Cujo, nær elven Mendoza som er årsaken til at det i det hele tatt er mulig med druedyrking (eller noen form for landbruk) overhodet, for opprinnelig er Mendoza en ørken som ligger ved 950 m.o.h. Det som det er mye av her er sol.

Derfor finner du også andre veldig tradisjonsrike bodegaer samme sted, som Luigi Bosca og Lagarde som begge finnes i Norge. Weinert er fra 1890, men stengte på et tidspunkt og ble først reåpnet da familien Weinert overtok i 1975.   

Druematerialet til denne vinen kjøper Weinert fra tre familiedrevne vingårder i like mange underområder: Lunlunta som ligger nærmere elven og har sandholdig leirjord, Perdriel som ligger på andre siden av elven hvor jordsmonnet består av sand og stein, og Agrelo som ligger samme sted, men litt lenger sør, med grus og leirjord. 

Vinplantene er mellom 30 og 90 år og har sammen med årgangens beskaffenhet gitt konsentrerte og sunne druer. Vinen er laget på tradisjonell måte med gjæring i epoxykledde sementtanker og påfølgende flere års modning i de store fatene.

Aller lengst i fatene ligger Estrella-vinene, og Fortsatt er det 1994 som selges av Estrella Malbec. Den finnes i noen utvalgte polutsalg for dem som vil prøve ut en ekstra vellagret malbec, men prisen har gjort et betydelig hopp de siste årene. I lys av dette er den vanlige malbecen til Weinert et ekstra godt kjøp.

 

  • Produsent:
    Bod. y Cavas de Weinert
    Utvalg:
    Basisutvalget
    Volum:
    1.50l
    Land
    Argentina Argentina
    Område:
    Mendoza
    Pris:
    449.90 kr
    Varenummer:
    9494305
    89 POENG
    Weinert Malbec
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her