11. oktober i Oslo - Noble verdensberømte viner

Bli med og smak noen av verdens beste viner fra et av Montepulcianos og Italias eldste vinhus, deriblant en sjelden og eksklusiv dessertvin.
Redaksjonen
28 September 2010 - 10:09

Rett sør for Chianti finner vi det området som først fikk den høyeste kvalitetsbestemmelsen for vin i Italia, DOCG - Montepulciano.
 
Denne kvelden blir du bedre kjent med dette spennende området i det vi smaker åtte viner, deriblant noen med ikonstatus, fra et av Italias eldste vinhus, Avignonesi, sammen med Alessio Guidi.
 
Ikke gå glipp av denne unike smakingen
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Verdens beste dessertvin?
I løpet av kvelden får du servert ikke mindre enn åtte viner som alle regnes som blant de aller beste vinene Montepulciano har å fremvise.
 
Du er også blant de aller første som får smake deres nærmest mytiske Vin Santo di Montepulciano Occhio di Pernice, som for første gang blir servert i Norge under dette kurset.
 
Husets Vin Santoer har fått flere utmerkelser, deriblant Tre Biccheri i Italia og regnes som en av verdens beste dessertviner med sitt monumentale duft- og smaksinntrykk, samt utrolig lange ettersmak som kan vare i timer.
 
Du får selvfølgelig også blant de åtte vinene, smake såvel hvitvin som husets elegante Vino Nobile di Montepulciano, som har vært toneangivende for områdets renomme,
 
Det er Alessio Guidi fra Avignonesi som vil holde kveldens foredrag, som holdes på engelsk.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Italias eldste vinhus
I 1377 flyttet paven sin residens tilbake til Roma fra Avignon, og noen adelige familier bestemte seg for å forlate Frankrike for å følge paven.
 
En av disse familiene ble kjent som Avignonesi, og familiegrenene slo seg ned i Roma, Sienna og ikke minst Montepulciano, hvor de begynte med vindyrking.
 
Ingen kan med sikkerhet si nøyaktig når vinhuset så dagens lys, men Avignonesi regnes i dag som et av de første vinhusene i Italia.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Avignonesi">Les mer om Avignonesi her
 
Ta med deg gode venner og kolleger på denne utrolige vinsmakingen!
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
• Avignonesi Vermentino 2009, ca pris kr 150,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 
• Avignonesi Rosso 2007, ca pris kr 145,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Cuccaia, Piandibugnano 2008 Montecucco Rosso DOC, ca pris kr 180,- (økologisk vin laget av en av deres samarbeidspartnere)
• Avignonesi Desiderio 2006, Cortona DOC, pris kr 459,- (lanseres i tilleggsutvalget i november 2010)
• Avignonesi Grandi Annate 2006 Vino Nobile di Montepulciano Riserva, ca pris kr 550,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 
• Avignonesi Vin Santo di Montepulciano Occhio di Pernice 1997, pris kr 1749,- (lanseres i tilleggsutvalget i november 2010)

è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: 11. oktober 2010 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 03.10.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Renessanse
Det var først i 1974 at Avignonesi kom frem fra glemselen igjen som en topprodusent av viner fra Montepulciano.
 
Brødrene Falvo, som eide en rekke vinmarker i Cortona, gikk da inn og kjøpte huset fra familien Avignonesi, og over de påfølgende år gjenoppstod huset til fordums prakt, med elegante Vin Santoer og Vino Nobiler.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Biodynamisk og nytt
I 2009 solgte Falvo-brødrene huset til belgiske Virginie Saverys, som gikk iherdig i gang med å legge om samtlige vinmarker til ren biodynmaisk dyrking.
 
De har i tillegg plantet en eksperimentell, rund vingård der rekkene med vinranker er plantet med 4 grader mellom seg.
 
Dette gjør det mulig for vinmakerne å finne frem til den optimale tettheten på vinrankene, og hele 192 forskjellige viner presses og lagres for seg ut i fra denne ene vinmarken.
 
I dag består vinhuset Avignonesi av 109 hektar vinmarker fordelt på 4 forskjellige eiendommer - Le Capezzine, I Poggetti, La Selva og La Lombarda.
 
Le Capezzine er husets hovedkvarter som  huser enorme vinkjellere for lagring av viner og fremstilling av deres Vin Santoer.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Foto: Avignonesi

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter
Dagens rett

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter

Denne paien er dessuten raskere å lage enn mange andre. Den tar bare en drøy halvtime fra du starter til maten er ferdig. Med på kjøpet får du virkelig god smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter
Dagens rett

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter

Denne paien er dessuten raskere å lage enn mange andre. Den tar bare en drøy halvtime fra du starter til maten er ferdig. Med på kjøpet får du virkelig god smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her
Dagens rett

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her

Pasta og sopp er en utprøvd og utvilsomt vellykket kombinasjon på kjøkkenet. Med fløte eller creme fraiche i tillegg er du i mål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her