12. april 2011 i Oslo - Elegant Amarone-smaking

La deg fortrylle av italiensk vinmakerkunst i toppklasse i det vi smaker herlig valpolicella, ripasso, amarone og recioto.
Redaksjonen
23 Mars 2011 - 17:06

Italia lager noen av verdens mest ettertraktede viner, og i naturskjønne omgivelser i nærheten av Verona og Gardasjøen, finner vi et av de mest berømte vinområdene - Valpolicella.
 
Sett av en kveld i den gode smakens tegn i det vi får celebert besøk fra en av de nye stjernene i Valpolicella, Begali Lorenzo, og smaker syv enestående viner.
 
Gå ikke glipp av denne unike smakingen
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
7 elegante viner
Denne kvelden får vi besøk av ingen ringere enn Lorenzo Begali selv, eieren av det lille familiedrevne vinhuset.
 
Gjennom kvelden vil han gi deg en grundig innføring i områdets spesialiteter og særegenheter, samt lede oss igjennom en smaking av samtlige av husets unike viner.
 
Du får også en sjelden mulighet til å selv oppleve hvordan vin utvikler seg ved lagring i det vi smaker topp-amaronen deres, Monte Ca' Bianca,i to årganger, 2004 og 1997.
 
Foredraget blir holdt på engelsk.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Familiedrevet
I mer enn 100 år har familien Begali dyrket jord ved foten av Castelrotto-åsene, hvor kjærligheten til området og vinene har blitt videreført fra far til sønn gjennom tre generasjoner.
 
Det var dog ikke før etter 2. verdenskrig at Giordano Begali begynte å lage vin ved huset, men det var først i 1986 at hans sønn, Lorenzo, lanserte den første vinen under familienavnet Begali.
 
Gjennom et nitidig arbeid med å konstant fokusere på å forbedre vinene samtidig som man respekterer de gamle tradisjonene, har vinene fra huset Begali raskt fått stjernestatus.
 
I dag er tredje generasjon, Giordano og Tiliana Begali, i ferd med å videreføre familiens stolte tradisjoner.
 
 
Gå ikke glipp av denne unike smakingen av toppviner - meld deg på i dag.
 
Denne kvelden får du smake følgende:
 
• Begali Lorenzo Amarone della Valpolicella Classico Monte Ca' Bianca 1997, ca pris kr 550,- (ikke tilgjengelig i Norge)

è Meld deg på her (klikk)
 
Dette arrangementet er nå avholdt
 

Tid: 12. april 2011 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 03.04.11 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Foto: Begali

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten
Ukens drink

Nå er det på tide å smake på juleakevitten - og det på denne måten

Julemule er derfor et godt navn på denne drinken som garantert får nye fans. Både blant de som liker juleakevitt og de som liker ginger beer - og hvem gjør vel ikke det?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri
Dagens rett

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri

Denne oppskriften blir fort familiens store favoritt. Kikerter og kylling er en super kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her