12. april 2011 i Oslo - Elegant Amarone-smaking

La deg fortrylle av italiensk vinmakerkunst i toppklasse i det vi smaker herlig valpolicella, ripasso, amarone og recioto.
Redaksjonen
23 Mars 2011 - 17:06

Italia lager noen av verdens mest ettertraktede viner, og i naturskjønne omgivelser i nærheten av Verona og Gardasjøen, finner vi et av de mest berømte vinområdene - Valpolicella.
 
Sett av en kveld i den gode smakens tegn i det vi får celebert besøk fra en av de nye stjernene i Valpolicella, Begali Lorenzo, og smaker syv enestående viner.
 
Gå ikke glipp av denne unike smakingen
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
7 elegante viner
Denne kvelden får vi besøk av ingen ringere enn Lorenzo Begali selv, eieren av det lille familiedrevne vinhuset.
 
Gjennom kvelden vil han gi deg en grundig innføring i områdets spesialiteter og særegenheter, samt lede oss igjennom en smaking av samtlige av husets unike viner.
 
Du får også en sjelden mulighet til å selv oppleve hvordan vin utvikler seg ved lagring i det vi smaker topp-amaronen deres, Monte Ca' Bianca,i to årganger, 2004 og 1997.
 
Foredraget blir holdt på engelsk.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Familiedrevet
I mer enn 100 år har familien Begali dyrket jord ved foten av Castelrotto-åsene, hvor kjærligheten til området og vinene har blitt videreført fra far til sønn gjennom tre generasjoner.
 
Det var dog ikke før etter 2. verdenskrig at Giordano Begali begynte å lage vin ved huset, men det var først i 1986 at hans sønn, Lorenzo, lanserte den første vinen under familienavnet Begali.
 
Gjennom et nitidig arbeid med å konstant fokusere på å forbedre vinene samtidig som man respekterer de gamle tradisjonene, har vinene fra huset Begali raskt fått stjernestatus.
 
I dag er tredje generasjon, Giordano og Tiliana Begali, i ferd med å videreføre familiens stolte tradisjoner.
 
 
Gå ikke glipp av denne unike smakingen av toppviner - meld deg på i dag.
 
Denne kvelden får du smake følgende:
 
• Begali Lorenzo Amarone della Valpolicella Classico Monte Ca' Bianca 1997, ca pris kr 550,- (ikke tilgjengelig i Norge)

è Meld deg på her (klikk)
 
Dette arrangementet er nå avholdt
 

Tid: 12. april 2011 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 03.04.11 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Foto: Begali

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her