12. februar i Oslo - Fabelaktige Valpolicella

Bli med på en utrolig smaking av hele ni fantastiske viner fra en av Venetos aller beste produsenter!

Vi elsker italiensk vin her i Norge, og en av regionene vi har lagt vår klare elsk på er Veneto med sitt berømte område Valpolicella.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor.
 
Enestående viner
Nå har du en unik mulighet til å smake hele porteføljen til en av stjernene fra området - Allegrini.
 
Ikke nok med det, men vi skal også ha en vertikalsmaking av ikke mindre enn fire årganger av deres berømte vin - La Grola.
 
Tradisjonsrik
Familien Allegrini har siden 1500- tallet vært en ledende faktor innen vinmakerhistorien i Valpolicella. På 1950 og 60-tallet revolusjonerte Giovanni Allegrini vinmakingen i området, og hans filosofi og livsstil preger fortsatt selskapet som i dag drives av hans etterkommere.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Allegrini"> Les mer om Allegrini her (klikk)
 
Pass på å ikke gå glipp av denne utrolige smakingen som blir holdt av Svein Hellerud som har en inngående kjennskap til denne legendariske produsenten og deres viner. Invitér dine venner og kjente til en uforglemmelig kveld.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor.
Dette er vinene vi får servert denne kvelden:
 
• La Grola, 1997 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 300,-)
• La Grola, 2000 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 250,-)
• La Grola, 2001 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 250,-)
 
è Meld deg på her (klikk) Arrangementet er nå avholdt 

Tid: 12. februar 2007 kl. 19.00 - 21.30
Pris: kroner 395,- inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 70230545705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 120207 . Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 08.02.07 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Veneto på sitt beste
Vingården Allegrini ligger perfekt plassert i Fumane di Valpolicella, og flere generasjoner Allegrini har bodd i denne lille, men sentrale byen midt i hjertet av området vi kjenner som Valpolicella Classica. Området ligger i Veneto, like nord-vest for byen Verona.
 
Gamle tradisjoner
De første skriftene vi finner om familien Allegrini kan spores tilbake til 1557, og siden den tid har familien videreført vinmakerkunnskapen fra generasjon til generasjon.
 
I dag består vinhuset av 70 ha med dyrket mark fordelt på tre landsbyer - alle i åsryggen til det berømte området Valpolicella Classica. Deres posisjon som en av de ledende vinhusene fra området er mye takket være Giovanni Allegrini, som var en legende i levende live.
 
En vinlegende
Giovanni Allegrini begynte allerede som tolvåring i bedriften, og hele hans liv var sentrert rundt utviklingen av vinhuset. Han var blant de første i området som satte spørsmålstegn ved de lokale sedvanene, og revolusjonerte vinmakingen ved å fokusere på nøye selektering av druer og et uvikeling krav om kvalitet. Hans viner fra 1960 og -70-tallet regnes for å være blant de aller beste fra Valpolicella.
 
Giovanni Allegrini er kjent som mannen som gjorde alt for å få det beste ut av vinmarkene, og Allegrini ble under hans ledelse en referanse for andre vinmakere i området. Hans jordnære væremåte og livsfilosofi har blitt godt ivaretatt av hans barn som i dag driver vinhuset etter hans tidlige bortgang i 1983.
 
Tradisjonene lever videre
Det er i dag Marilisa og Franco Allegrini som fører familietradisjonene videre etter at deres bror Walter plutselig gikk bort, og de har flere meritter å vise til både nasjonalt som internasjonalt.
 
En av deres mest berømte viner er La Grola, som kommer fra et område som frem til begynnelsen av 1980-tallet hadde ligget brakk i nærmere 80 år. Giovanni Allegrini begynte nyplantingen av området, men fikk aldri se resultatene før han gikk bort. La Grola er et område som ligger midt i det historiske Valpolicella, med enhøyde på 350 moh, og som har et vell av så vel litterære som historiske referanser å vise til.
 
 
Påmeldingslenken finner du ovenfor.

Kommende kurs

Til toppen