12. februar i Oslo - Kokkekurs - Fisk og skalldyr

Bli med på et kurs du sent vil glemme sammen med noen av Norges beste kokker.
Redaksjonen
17 Januar 2008 - 12:15

Vinterens første kokkekurs med tema fisk og skalldyr ble fort fullt, så vi har gleden av å kunne sette opp et nytt kurs over det samme temaet.
 
Har du lyst til å lære mer om hvordan mangfoldet av gode råvarer kan forvandles til deilige retter, selvfølgelig med tilsvarende vin som følge?
 
Nå på vinteren er sjømaten på sitt aller beste, og hva kan vel være bedre enn å lære mer om delikatessene ved å gå på kurs med landets ledende kokker på Gastronomisk Institutt?!
 
Les mer om FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="GI">Gastronomisk Institutt og kveldens dyktige kokk her (klikk).

Helt rått program
Denne kvelden er det sesongens herligste råvarer som står i fokus - fisk og skalldyr. Du vil lære om hvordan du best behandler disse, samt oppleve de utrolig mange smaksnyansene som krydder og vin kan skape sammen med råvarene.

Alle kursdeltagere får utdelt oppskriftshefter.

è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt

Tid: 12. februar 2007, kl. 17.00 - 23:00
Pris: kroner 1.650,- pr. person
Sted: Gastronomisk Institutt,
Maridalsveien 87, bygning 7, 0461 Oslo.

OBS: Kun 36 plasser.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 70230545705, Apéritif AS, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 120208. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering.
 
Melder du deg av etter avbestillingsfristen 03.02.08 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
 
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
 
Spørsmål? Send en mail.

Norges beste kokker
Kveldens kursleder er et av Gastronomisk institutts nyeste tilskudd, Jostein Medhus.
 
Den sympatiske kokken har trass sin unge alder, en lang og lysende karriere bak seg.
 
Etter endt læretid på Jans Mat og Vinhus i Stavanger gikk turen videre til restauranthuset Metro i Sandnes, og Timbuktu i Stavanger. Her viste han raskt sitt talent og ble etterhvert kjøkkensjef for denne resaturanten og for en av Stavangers fremste fiskerestauranter, Straen.
 
Som med så mange andre unge kokker fristet det med et opphold i utlandet, og Medhus ble med på å luksushotellet Park Hyatt Zurich, hvor han jobbet som sous chef i to år.
 
Tilslutt vendte han nesen mot Oslo, der han før han begynte på Gastronomisk Institut jobbet på Palace Grill og som kjøkkensjef på Restaurant Oro.
 
I 2004 vant han også konkurransen "Flirting with seafood" under Gladmatfestivalen i Stavanger i sterk konkurranse med en rekke ledende kokker.
 
Påmeldingslenken finner du ovenfor.

Kulinarisk høyborg
Gastronomisk Institutt er landets fremste mat- og vinfaglige kompetansesenter med filialer i både Stavanger og Oslo. Dagens virksomhet spenner vidt - fra utvikling av nye retter og produkter, til formidling, undervisning, representasjon og offentlige oppdrag.
 
Med manageroppdrag for-, og fem kokker på, det Norske Kokkelandslaget, spiller Gastronomisk Institutt en utrolig viktig rolle i den kulinariske verden her til lands.
 
I slutten av august 2007 kunne Gastronomisk Institutt flytte inn i helt nye lokaler, som vil bli et kulinarisk samlingspunkt i Oslo.
 
Et gammelt fabrikklokale har blitt totalt renovert til å bli et gastronomisk senter ved Akerselvas bredder, og her vil ivrige kursdeltakere blant annet kunne glede seg over å kunne boltre seg på fire topp moderne kokeøyer før vi nyter det eksklusive måltidet sammen.
 
De nye lokalene har også et eget auditorium og et mediekjøkken, og Åpent Bakeri har startet sin egen produksjon av lekre bakervarer vegg i vegg.
 
Påmeldingslenken finner du ovenfor.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Match kylling med asparges og reker - du vil ikke angre
Dagens rett

Match kylling med asparges og reker - du vil ikke angre

Kyllingfilet med reker og asparges samt en hjemmelaget hvitsaus er raskere serveringsklar enn du kanskje tror.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her