13. februar i Oslo - Eleganse fra Rioja - vinsmaking og tapas med Montecillo

Opplev Montecillo - et av de mest elegante vinhus i det spanske vinområdet Rioja. Deres vinmaker gjennom mange år, María Martínez Sierra, kommer til Oslo og deler både sin kunnskap og ikke minst sine fantastiske viner med deg.

Denne kvelden står i det kjente spanske vinområdet Rioja sitt tegn i det vi får celebert besøk fra en av de mest innflytelsesrike kvinnelige vinmakere i Spania, María Martínez Sierra, samt Montecillos internasjonale eksportsjef, Jesus García.

Martínez Sierra har vært ansvarlig for Montecillos viner i mer enn et kvart århundre etter at Osborne overtok vingården i 1973. Bodegaen disponerte på denne tiden Riojas største enkeltvinmark, El Montecillo, noe som var svært risikabelt med tanke på det vekslende klimaet i området. De aller fleste vinprodusenter velger å kjøpe druer fremfor egen dyrking.

Huset solgte sine vinmarker i 1979 og har siden satset på å kjøpe inn de beste druene fra de forskjellige produsentene. Dette sikrer en meget jevn produksjon med høy kvalitet år etter år. Risikoen er at i svake år ikke produseres vin i det hele tatt ved Montecillo, slik det skjedde i 1992, eller at man kun produserer crianza som i 1993 og 1997.

Montecillo er et av de eldste vinhusene i Rioja, og deres fokus på kvalitet er uovertruffen i området. Det som skiller Montecillo fra andre bodegaer er det velintegrerte fatpreget. Fatene som brukes er utelukkende franske og av den finporete typen, fra Allier og Tronçais og aldri eldre enn 10 år gamle. Først modnes vinen i tre måneder i ny eik, deretter flyttes den over til stadig eldre fat til fatmodningen er gjennomført som betyr 18 måneder for crianza, 30 måneder for gran reserva og hele fire år for seleccion especial.

Du får smake ikke mindre enn fem forskjellige viner fra dette fantastiske huset. Den aller beste av disse vil du dessuten få servert i hele tre forskjellige superårganger!

Vi serverer for anledningen en deilig tapastallerken til vinene.

Følgende viner skal smakes denne kvelden:
 
 
 
 
 
 
Montecillo Gran Reserva Selectión Especial 1981 (32703) (i 1975-årgang - magnum) (ikke i salg)

Les mer om Montecillo her:

Vin og mat
Det er ikke bare vinene fra Rioja som ligger høyt på kjenneres ønskeliste. Også den spanske skinka, så som serrano og pata negra, er svært ettertraktet. Denne kvelden får du smake på forskjellige produkter som du garantert vil sette pris på. Det er Juan P. Serrano ( www.skinke.no ) som gir oss anledning til å smake utvalgte spanske produkter sammen med Montecillos viner.

Seminaret er nå avholdt.

Tid: 13. februar 2006 kl. 19.00 - 21.30
Pris: kroner 545 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Kurset varer til ca. kl. 21:30

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 130206 . Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 09.02.06 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail .

Kommende kurs

Til toppen