14. mars i Stavanger - Prisbelønte libanesiske viner med Chateau Musar

Libanon er et varmt land som har dyrket vin i mer enn 6000 år. Denne kvelden får vi i Stavanger smake syv flotte viner fra landets desidert mest kjente vingård, Chateau Musar.
Redaksjonen
21 Februar 2006 - 16:06

Grunnstenen til denne renommerte vinprodusenten ble lagt i 1930, da Gaston Hochar etablerte sin egen vinproduksjon i kjelleren av det imponerende 1700-talls slottet Mzar i Ghazir. Han hadde nylig returnert etter et lengre opphold i Frankrike, og hobbyen ble snart til ren lidenskap. Møtet med den velrenommerte vitikultøren Ronald Barton under 2. verdenskrig ble et vendepunkt for familien, og i 1959, etter å ha avlagt sin oenologidiplom i Bordeaux, gikk Serge Hochar inn i familiebedriften.

Smakingen er nå avholdt

Superlativene rundt det Serge har gjort for huset har vært mange. Noen kaller ham endog en magiker, men han selv svarer med at alt han gjør er å gjennom sine fabelaktige viner uttrykke det naturen selv ønsker.

Denne smakingen ble også avholdt i Oslo (klikk for å lese mer)

Med 6000 års historie for vinfremstilling bak seg, er Libanon et av de mest spennende områdene for vinproduksjon vi har i dag. Allerede i antikken var vin fra Bekaa-dalen etterspurt. Romerne bygde sitt største tempel i nettopp dette området, og tilegnet et senere tempel til Bacchus - vinens gud.

Vingårdene til Chateau Musar har sin beliggenhet i over 1000 meters høyde i Bekaa-dalen, hvor de blir beskyttet for naturens herjinger av fjellene som går parallelt med kysten. Deres 180 hektar med vinranker produserer ikke mer enn 35 hl/ ha, men druene har tilnærmet perfekte vekstvilkår fordi Bekaa er så å si sykdomsfri og har nesten aldri frost. Dette sammen med en middeltemperatur på 25 grader celsius og mye regn om vinteren, bidrar til Chateau Musars fantastiske viner.

Musars røde viner er laget av tre hoveddruesorter; Cabernet Sauvignon, Cinsault og Carignan, og de dyrkes i en steinete, karrig grunn med et høyt kalkinnhold. Deres hvite viner er basert på druetypene Obeideh og Merwah, to lokale druetyper i Bekaa og Mount Lebanon. Druene er trolig opphavet til de mer kjente druene Chardonnay og Semillon.

Serge Hochar har fått stor anerkjennelse innen den store vinverdenen, og ble i 1984 Decanters aller første "Wine Man of the Year". Huset ble blant annet invitert til deltakelse på "Dîner des 30", som ble organisert av Champagne Louis Roederer - som en anerkjennelse av de 30 beste vinene i ververden.

Chateau Musar sin Europadirektør, Jane Sowter, kommer til Norge for å guide oss gjennom deres utsøkte viner. Foredraget blir holdt på engelsk.

Dette er vinene vi skal smake denne kvelden:
• Ch Musar, hvit 1995
   (ikke tilgjengelig i Norge, ca. pris kr. 150)
 
 
 
Ch. Musar 2007 (10053) (i 1999-årgang)
 
Ch. Musar 2007 (10053) (i 1998-årgang)
 
• Ch Musar 1995
   (ikke tilgjengelig i Norge, ca. pris kr. 290)
 
• Ch Musar 1979
   (ikke tilgjengelig i Norge, ca. pris kr. 650)

Les mer om Chateau Musar her:

Smakingen er nå avholdt

Tid: 14. mars 2006 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Norsk Oljemuseum
Adresse: Kjerringholmen, 4013 Stavanger

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 140306. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 09.03.06 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her