14. september i Stavanger - Smak 13 viner fra Chile

Nå får du som bor i Stavangers overkommelige nærhet en gullkantet mulighet til å smake hele 13 viner fra det chilenske vinhuset Santa Carolina. Fem røde og seks hvite er i salg i Norge. De siste to rødvinene får du en sjelden anledning til å smake denne s
Redaksjonen
25 August 2004 - 10:31

Vinhuset Santa Carolina ble etablert i 1875 av Luis Pereira. Navnevalget var svært enkelt; det var etter hans kone, Carolina Iniguez. Deretter blir historien mer spennende. Pereira fikk nemlig sendt inn både vinstokker og tilhørende vineksperter fra det franske vinområdet Bordeaux. Nå skulle Maipo Valley produsere høykvalitets vindruer ved hjelp av etablerte vinrøtter fra Europas store vinområde.
 

Selv i dag er kreativitet og eksperimentering noe av det Santa Carolina bygger sine viner på. Selvsagt med solid erfaring i ryggen. Og resultatet har ikke uteblitt. I dag selger Santa Carolina årlig for mer enn 270 millioner kroner. Mer enn 1,7 millioner kasser vin finner sin vei ut til de 50 landene selskapet eksporterer til.

Santa Carolina regnes som en betydelig produsent i Chile. I både salg og volum er de ranket som blant de fem største i Chile. Hele 650 hektar vinmark er selveiet. I tillegg kommer ytterligere 1000 hektar med vinmark hvor Santa Carolina gjennom langtidskontrakter har sikret seg leveranse av druer.

Fra nord til syd er følgende fem vinområder viktigst i Santa Carolinas vinproduksjon: Casablanca, Maipo Valley, Rapel Valley, Lontue og Maule Valley. Produksjonen spenner også over fem vinserier; Antares, Classic, Reservado, Barrica og Reserva de Familia.
 

Dette er alle de 13 vinene du får smake:

Laget av: 100% Cabernet Sauvignon.
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
 
Laget av: 100% Carmènere.
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Laget av: 90% merlot + 10% cabernet sauvignon
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
 
Laget av: 90% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon.
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
 
Laget av: 100% Cabernet Sauvignon.
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
 
Laget av: 100% Chardonnay.
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
 
Laget av: 100% Sauvignon Blanc.
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
 
Laget av: 100% Chardonnay.
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
 
Laget av: 100% Gewürztraminer.
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
 
Laget av: 50% Chardonnay + 50% Sémillon.
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
 
Laget av: 100% Chardonnay.
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
 

w Santa Carolina Barrica Selection Carmenere 2002
Laget av: 100% Carmenère.
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslått pris: Kr. 135,-
 

w Santa Carolina VSC 2001
Laget av: 100% Chardonnay.
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslått pris: Kr. 225,-
 

Smakingen er nå avholdt

Tid: 14. september 2004 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
 
Sted:
Bevaremegvel Bar & Restaurant
Vannari Mat-, Øl- og Vinkjeller
Skagen 12, 4006 Stavanger

Kurset varer til ca. kl. 22:00

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende. Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 140904-ST. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 10.09.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på omeletten som garantert gir mersmak
Dagens rett
Ovnsbakt grønnkålomelett

Lag en vri på omeletten som garantert gir mersmak

Dette kan bli din nye favorittoppskrift på omelett. Supersunn og supergod.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her