14. september i Stavanger - Smak 13 viner fra Chile

Nå får du som bor i Stavangers overkommelige nærhet en gullkantet mulighet til å smake hele 13 viner fra det chilenske vinhuset Santa Carolina. Fem røde og seks hvite er i salg i Norge. De siste to rødvinene får du en sjelden anledning til å smake denne s
Redaksjonen
25 August 2004 - 11:31

Vinhuset Santa Carolina ble etablert i 1875 av Luis Pereira. Navnevalget var svært enkelt; det var etter hans kone, Carolina Iniguez. Deretter blir historien mer spennende. Pereira fikk nemlig sendt inn både vinstokker og tilhørende vineksperter fra det franske vinområdet Bordeaux. Nå skulle Maipo Valley produsere høykvalitets vindruer ved hjelp av etablerte vinrøtter fra Europas store vinområde.
 

Selv i dag er kreativitet og eksperimentering noe av det Santa Carolina bygger sine viner på. Selvsagt med solid erfaring i ryggen. Og resultatet har ikke uteblitt. I dag selger Santa Carolina årlig for mer enn 270 millioner kroner. Mer enn 1,7 millioner kasser vin finner sin vei ut til de 50 landene selskapet eksporterer til.

Santa Carolina regnes som en betydelig produsent i Chile. I både salg og volum er de ranket som blant de fem største i Chile. Hele 650 hektar vinmark er selveiet. I tillegg kommer ytterligere 1000 hektar med vinmark hvor Santa Carolina gjennom langtidskontrakter har sikret seg leveranse av druer.

Fra nord til syd er følgende fem vinområder viktigst i Santa Carolinas vinproduksjon: Casablanca, Maipo Valley, Rapel Valley, Lontue og Maule Valley. Produksjonen spenner også over fem vinserier; Antares, Classic, Reservado, Barrica og Reserva de Familia.
 

Dette er alle de 13 vinene du får smake:

Laget av: 100% Cabernet Sauvignon.
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
 
Laget av: 100% Carmènere.
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Laget av: 90% merlot + 10% cabernet sauvignon
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
 
Laget av: 90% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon.
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
 
Laget av: 100% Cabernet Sauvignon.
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
 
Laget av: 100% Chardonnay.
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
 
Laget av: 100% Sauvignon Blanc.
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
 
Laget av: 100% Chardonnay.
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
 
Laget av: 100% Gewürztraminer.
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
 
Laget av: 50% Chardonnay + 50% Sémillon.
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
 
Laget av: 100% Chardonnay.
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
 

w Santa Carolina Barrica Selection Carmenere 2002
Laget av: 100% Carmenère.
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslått pris: Kr. 135,-
 

w Santa Carolina VSC 2001
Laget av: 100% Chardonnay.
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Ikke i salg i Norge. Anslått pris: Kr. 225,-
 

Smakingen er nå avholdt

Tid: 14. september 2004 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
 
Sted:
Bevaremegvel Bar & Restaurant
Vannari Mat-, Øl- og Vinkjeller
Skagen 12, 4006 Stavanger

Kurset varer til ca. kl. 22:00

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende. Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 140904-ST. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 10.09.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her