Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

15 millioner i underskudd

Det har blitt kostbart å drive SAS-hotell i Fredrikstad. Det første driftsåret er underskuddet på 15 millioner kroner.
Redaksjonen
23 September 2008 - 11:32

Dermed har det blitt en kostbar fornøyelse for eierne Terje Høili og Arvid Ryen.
 
Underskuddet er stort med tanke på at omsetningen ikke er på mer enn 43 millioner kroner.
 
Kort sagt betyr det at for hver gang en gjest bestiller for 300 kroner på hotellet, så taper Ryen og Høili en hundrelapp.
 
Styreleder Arvid Ryen sier likevel at underskudd i første driftsår ikke kommer som noen overraskelse.
 
Åpning i februar
Hotellet ble åpnet i februar 2007. Men det skulle altså vise seg at det trengtes finansielle muskler for å åpne hotell.
 
Avtalen med hotellkjeden Rezidor ble til slutt at de to forretningsmennene fra Fredrikstad både bygger og står økonomisk ansvarlig for tap og vinning. Kjedens risiko har vært begrenset til å drifte hotellvirksomheten på vegne av de to Fredrikstad-aktørene, gjennom en såkalt managementavtale.
 
Styreleder Arvid Ryen understreker at det er forventet at hotellet kunne gå med underskudd i startfasen.
 
Koster penger
- Det koster penger å få etablert et hotell av denne størrelsen. Det er derfor ikke overraskende at det ble underskudd det første året. Man må regne med en innkjøringsfase på tre til fem år, sier Ryen til Fredrikstad Blad.
 
Han synes heller ikke omsetningen er dårlig.
 
- Vi har gått fra null til 43 millioner kroner på de ti månedene hotellet var i drift i 2007. Det er bra! sier Ryen.
 
- Vi forventer at hotellet gradvis skal gå bedre, og at hotellet blir en god investering på sikt, sier Ryen.

iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

basismars-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter basis mars 2021

Det er sjeldenhetene som skinner i basishylla denne gangen

Vi snakker om Colares vest for Lisboa. Vil du smake vinhistorie, får du det her, men vær rask, for det er snart ikke mer igjen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

low_calorie_mud_cake.jpg
Ukens kake
Trøffelkake lettversjonen

Selv en lettutgave kan smake godt - bare prøv denne

Med lettmargarin i stedet for smør, sparer du litt på kaloriene, men ikke på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

bucollage-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter og nye årganger i BU og TU mars 2021

Disse 1090 produktene kan du velge mellom fra fredag 5. mars

Kos deg med viner og andre godsaker fra den absolutte øverste hylle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

UGB921-16x9.jpg
Godbiter i pollisten
Noe ekstra prisgunstig og solid til vinkjelleren.

Dette er et ypperlig alternativ når Burgund-pinot er for dyrt

En beaujolais fra en av de fremste cru-ene byr på fantastisk valuta for pengene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her