16. mars i Oslo - Eksklusiv og unik Bordeaux-smaking

Opplev noen av vinverdens mest mytiske og elegante viner i flere årganger, i det vi inviterer til en eksklusiv smaking av det beste Bordeaux har å by på. 
Redaksjonen
17 Februar 2009 - 11:55

Noen av verdens beste vinmarker finner du i Bordeaux, og med perfekte klimatiske og geologiske forhold har viner fra Bordeaux blitt nær sagt mytiske.
 
Bli med Bernard de Laage de Meux på en smaking av seks viner fra et av verdens aller mest berømte vinhus - Château Palmer.
 
Vi har et begrenset antall plasser til dette kurset.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Eksepsjonell kvalitet
Médoc, som ligger helt vest i Bordeaux-området, er et rent rødvinsområde og det er her du finner de fleste av de verdenskjente vinslottene.
 
Det var hit den britiske generalmajoren Palmer, kom i 1814 og overtok eiendommen som i dag bærer hans navn.
Et ubønnhørlig fokus på kvalitet og gradvis ekspansjon over nesten 200 år, har gitt dette vinslottet en stjerne blant vinkjennere.
 
Huset har i dag 52 ha vinmarker plantet med merlot, cabernet sauvignon og litt petit verdot. Men det er det spesielle jordsmonnet med flere meter tykke grusfelt som over årtusener har blitt skylt opp av elven, som gir ideelle forhold for å dyrke vindruer.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Unike viner i flere årganger
Denne kvelden får du lære mer om vinområdet Bordeaux, om jordsmonnets innvirkning på vinens karakter og du får selv smake hvor stor forskjell det kan være mellom de enkelte årgangene på vin.
 
Du får smake to årganger av den nye stilen av viner fra Château Palmer gjennom deres Alter Ego, samt hele fire årganger av deres førstevin Château Palmer.
 
 
Gå ikke glipp av denne unike muligheten til å smake vin til kr 10 000 - meld deg på i dag.
 
Vinene du får smake denne kvelden er (samtlige viner finnes på spesialbestilling):
 
• Château Palmer Alter Ego 2004, kr 580,- (spesialbestilling)
• Château Palmer Alter Ego 2001, kr 605,90 (spesialbestilling)
• Château Palmer 2003, kr 1435,50 (spesialbestilling)
• Château Palmer 2000, kr 3499,- (spesialbestilling)
• Château Palmer 1998, kr 1859,- (spesialbestilling)
• Château Palmer 1996, kr 1911,50 (spesialbestilling)

è Meld deg på her(klikk)

Dette arrangementet er nå avholdt
 

Tid: 16. mars 2009 kl. 18.00 - 20.00
Pris: kroner 850,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.
 
OBS: Kun 50 plasser.

Ring 22 33 44 70 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 02.03.09 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Foto: Alain Vacheron, Philippe Roy, Château Palmer

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lurer du på hva du kan bruke multer til? her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter multer

Lurer du på hva du kan bruke multer til? her finner du oppskriftene

Multer er skogens og fjellets sterkt ettertraktede gull som de fleste elsker men noen hater. Kanskje fordi de bare har smakt dem som multekrem. Det finnes nemlig veldig mange forskjellige måter å bruke multer på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en lekker italienskinspirert festmiddag
Dagens rett
Skinnstekt ishavsrøye på italiensk vis

Lag en lekker italienskinspirert festmiddag

Ishavsrøye er både delikat og lekker i smaken, samt lett å tilberede. Som i denne oppskriften som passer perfekt som helgemiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Glem bacalao, putt klippfisken mellom to brødskiver og du har et helt måltid
Dagens rett
Klippfisk-sandwich

Glem bacalao, putt klippfisken mellom to brødskiver og du har et helt måltid

Klippfisk er perfekt sommermat, men ikke alle har lyst på bacalao på denne tiden av året. Det finnes imidlertid mange muligheter. Dette smørbrødet er en av de smartere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er du hekta på pina colada, er dette drinken for deg
Ukens drink
Coco Loco

Er du hekta på pina colada, er dette drinken for deg

Sommerens sprøeste drink er det fordi den lages med tre ulike spritsorter og masse deilig kokossmak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lurer du på hva du kan bruke multer til? her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter multer

Lurer du på hva du kan bruke multer til? her finner du oppskriftene

Multer er skogens og fjellets sterkt ettertraktede gull som de fleste elsker men noen hater. Kanskje fordi de bare har smakt dem som multekrem. Det finnes nemlig veldig mange forskjellige måter å bruke multer på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en lekker italienskinspirert festmiddag
Dagens rett
Skinnstekt ishavsrøye på italiensk vis

Lag en lekker italienskinspirert festmiddag

Ishavsrøye er både delikat og lekker i smaken, samt lett å tilberede. Som i denne oppskriften som passer perfekt som helgemiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Så farge- og smaksrik kan bare en vegetarrett bli
Dagens rett
Shakshuka

Så farge- og smaksrik kan bare en vegetarrett bli

Spiser du ikke egg, kan du erstatte med et vegansk alternativ etter behag. Alle andre kommer til å bli fascinert av kombinasjonen av de krydrete grønnsakene og de lettkokte eggene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når denne retten står i ovnen, framkaller den minner fra sommerferier i Hellas
Dagens rett
Briami - ovnestekt squash, poteter og tomater

Når denne retten står i ovnen, framkaller den minner fra sommerferier i Hellas

For er det noe det greske kjøkken briljerer med, så er det å lage gode smaker av enkle, men ferske råvarer. Du kan langt på vei gjenskape den følelsen i eget kjøkken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.
Matkurs og vinkurs
Apéritifs Vinskole del 1

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.

Å kunne noe om vin blir stadig viktigere. Både å forstå hva vin er, hvordan den smaker og hvordan du velger riktig vin til mat. Nå tilbyr vi deg som tørster etter enda mer kunnskap om vin, å bli elev ved Apéritifs Vinskole.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Glem bacalao, putt klippfisken mellom to brødskiver og du har et helt måltid
Dagens rett
Klippfisk-sandwich

Glem bacalao, putt klippfisken mellom to brødskiver og du har et helt måltid

Klippfisk er perfekt sommermat, men ikke alle har lyst på bacalao på denne tiden av året. Det finnes imidlertid mange muligheter. Dette smørbrødet er en av de smartere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her