19. oktober i Oslo - Enestående Chianti-smaking

Toscana er verdensberømt for sine fantastiske viner. Bli med og lær mer om området og smak viner fra en av Chiantis eldste vingårder og Mona Lisas fødested.
Redaksjonen
29 September 2009 - 19:15

Det bølgende landskapet mellom Firenze og Sienna er hjemsted for noen av verdens aller beste og mest berømte viner.
 
Her, i hjertet av Chianti Classico-området, ligger Greve i Chianti, som på 1400-tallet var hjemstedet til den legendariske Mona Lisa.
 
Smak 11 viner i verdensklasse fra Mona Lisas hjem
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Et av Chiantis eldste vinhus
Gherardini-familien var en velkjent adelsfamile i 1300-tallets Toscana med gener tilbake til de gamle etruskerene.
 
De hadde opprinnelig sitt sete i Montagliari, hvor de kontrollerte området og elven Greve. På begynnelsen av 1300-tallet begynte de byggingen av det som skulle bli Villa Vignamaggio på den andre siden av dalen for Montagliari, etter at de hadde måttet flytte etter en bitter strid med lokalbefolkningen.
Allerede på 1400-tallet hadde Vignamaggio rukket å bli et velrenommert vinhus, og de tidligste skriftene som omhandler huset som vinprodusent finner vi fra 1404.
 
Det var her at Mona Lisa, som ble udødliggjort gjennom Leonardo da Vincis berømte maleri, ble født i 1479. Hvis du ser nøye etter på detaljene bak Mona Lisa vil du kunne se det fantastiske landskapet som omkranser eiendommen.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Vignamaggio">Les mer om Vignamaggios historie her (klikk)
11 viner i verdensklasse
Denne kvelden får du selv oppleve Toscana på sitt aller beste i det vi smaker ikke mindre enn 11 viner i toppklasse, hvorav ikke mindre enn tre årganger av deres toppvin Castello di Monna Lisa Riserva.
 
I tillegg får du smake fire helt spesielle viner deriblant deres vin sant og deres super-toscaner Wine Obsession, og vi vil servere husets olivenolje sammen med brød under smakingen.
 
Sandro fra Vignamaggio besøker oss denne kvelden og forteller oss mer om området og lærer oss mer om vinene. Foredraget holdes på engelsk.
 
Ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig vinsmaking.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
• Vignamaggio Il Morino 2008, ca pris kr 349,90 (lanseres i november 2009)
• Vignamaggio Chianti Classico 2003, ca pris kr 270,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Vignamaggio Chianti Classico 2006, ca pris kr 199,90 (58729, lanseres i november 2009)
• Castello di Monna Lisa Riserva 2001, ca pris kr 330,- (årgangen er ikke tilgjengelig i Norge)
• Castello di Monna Lisa Riserva 2004, ca pris kr 330,- (årgangen er ikke tilgjengelig i Norge)
• Vignamaggio Salento I.G.T. Levanter 2007, ca pris kr 130,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Vignamaggio Suhaili Syrah I.G.T. Salento 2007, ca pris kr 130,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Vignamaggio Wine Obsession I.G.T. Toscana, ca pris kr 350,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Vignamaggio Vinsanto del Chianti Classico D.O.C. 2002, ca pris kr 239,90 (Spesialimport, 37,5 cl)
 

è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: 19. oktober 2009 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 12.10.09 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Vinrenessanse
Villa Vignamaggio har vært kjent som en kvalitetsprodusent i flere hundre år, men trengte til en fornying som dagens eier, Gianni Nunziante, undertok ved overtagelse av eiendommen i 1988.
 
En massiv investering i oppussing av eiendommen, hagene, og ikke minst i moderne produksjonsmetoder og en oppgradering av vinkjellerene, som igjen har løftet husets viner til blant det ypperste Chianti kan fremvise.
 
Det produseres også olivenolje i ypperste klasse ved eiendommen, som du selvfølgelig får smake denne kvelden.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Stor ståhei...
Du drar kanskje kjensel på bildene fra Vignamaggio og synes du har sett eiendommen før et sted?
 
Det stemmer nok sikkert, for da Shakespeares romantiske komedie Stor ståhei for ingenting (Much ado about nothing) skulle filmes, falt valget på nettopp denne renessanseperlen i Greve i Chianti.
 
Opparbeidelsen av den brømte hagen og eiendommen begynte på 1930-tallet, og nitidig arbeid og dedikasjon dannet den perfekte romantiske settingen for filmen med stjerner som Emma Thompson, Kenneth Brannaugh, Keanu Reeves og Denzel Washington.  
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på kurset her
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her