2. november i Oslo - Eksklusiv champagnemiddag

Bli med på en utsøkt femretters middag med legendariske champagner fra et av Champagnes mest nyskapende hus til alle rettene.

Gjennom en spesialkomponert femretters meny satt opp av kokkene ved en av hovedstadens nyeste og mest spennende restauranter, Tjuvholmen Sjømagasin, vil du oppleve hvorfor champagne er verdens beste vin til mat.
Bli med på en uforglemmelig kveld med legendariske champagner
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
Nyskapende siden 1798
Helt siden Memmie Jacquesson etablerte vinhuset med samme navn i 1798, har Jacquesson konstant bestrevet å være nyskapende for å sikre champagne av ypperste kvalitet.
 
Dr Jules Guyot oppfant en måte å beskjære og binde opp vinplantene på som den dag i dag bærer hans navn, mens kjemikeren Jean- Baptiste Francois fant en metode for å kotrollere sukkerinnholdet i vinene som reduserte faren for eksplosoner på grunn av overtrykk dramatisk.
 
Det kanskje mest synlige av alle nyskapningene fra huset er muselets - ståltråden som holder champagnekorkene på plass - som ble patentert av Adolphe Jacquesson i 1844, og som brukes av samtlige champagneprodusenter i dag.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
Opprør mot det etablerte
I 1988 overtok brødrene Jean-Hervé og Laurent Chiquet huset Jacquesson fra sin far, og etter ti år med harde forhandlinger fikk brødrene overtalt faren til å bryte med 200 års champagnetradisjoner og snu opp ned på hele produksjonen ved huset.
 
Det er i vinmarkene brødreparet har lagt ned enormt mye arbeid over de siste tyve årene, og huset disponerer over 42 hektar vinmarker, hvorav ikke mindre enn 31 av disse er å finne i grand cru- landsbyene Aÿ, Avize og Oiry og samt tre premier cru'ene Hautvillers, Dizy og Mareuil-sur-Aÿ.
 
Med en kritisk holdning til overproduksjonen i Champagne, har brødrene drastisk redusert utbyttet ved huset med hele 66% for å sikre riktig smakskonsentrasjon på sine viner. Den årlige produksjonen er i dag begrenset til 350 000 flasker, hvorav alt gjøres for hånd for å sikre høyest mulig kvalitet.
 
Husets sentrale beliggenhet i Dizy gjør at de kan presse alle husets druer selv, og har dermed full kontroll over hele prosessen. Jacquessons kan takket være sin strenge kontroll av utbytte og investering i vinmarkene, bruke en veldig lav dosage som sammen med minst tre års lagring i vinkjelleren får frem vinenes kompleksitet til det fulle.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
Non Vintage får konkurranse
Med sin nyskapende visjoner har brødrene Chiquet også utfordret områdets aller største produkt, champagne brut non vintage. En voksende frustrasjon ved å måtte lage en champagne som hadde den samme karakteren år etter år, fikk brødrene til å lage sin egen versjon i 2000.
 
Målet var å lage en best mulig blanding av årets viner og reserveviner, som kunne vise hvilke forbedringer Jacquesson har gjennomgått i vinmarkene og som kan demonstrere hva Champagne kan oppvise av jordsmonnskarakter.
 
Jacquesson sin nye non vintage fikk lotnumre, hvorav den første fikk nummer 728 som var det interne nummeret vinen hadde ved huset og som bestod av hovedsakelig 2000 årgangen. Senere har vi sett cuvée 729 til dagens 733 som er laget på viner fra 2005.
 
 
Fem champagner i verdensklasse
Denne kvelden får vi besøk av ingen ringere enn eieren av Champagne Jacquesson, Jean-Hervé Chiquet , som vil ta oss med på en reise i noe av det beste av hva Frankrike har å by på.
 
Opplev selv hvordan champagne kan brukes gjennom et helt måltid, og hvordan mat og vin i perfekt harmoni fremhever hverandre.
 
Denne kvelden har du muligheten til å nyte av matkunstene til kokkene ved Tjuvholmen Sjømagasin, som har satt opp en delikat femretters meny til champagnene.
 
Til menyen får du servert fem champagner i verdensklasse, deriblant to årganger av deres Avize Grand Cru, hvorav én i magnum.
Dette blir et av høstens store høydepunkter, og et arrangement du definitivt ikke bør gå glipp av!
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 

Meny
 
Champagne Jacquesson
Winemakers Dinner
-
Restaurant Tjuvholmen Sjømagasin
2. november 2009
 
Apéritif - amuse bouche
Østers
Jacquesson Cuvée No 733
*
Grillet kongekrabbe, oksehaleravioli og beurre blanc
Jacquesson Cuvée No 733
**
Kullgrillet røye fra Sigerfjord, gresskarvariasjon og skalldyrvinaigrette
Jacquesson Avize Grand Cru Recolté 2000, extra Brut
***
Pannestekt skate med sitron og muslingsmør
Jacquesson Vintage 1996
****
Kveite med sauce Matelot
Jacquesson Dizy Terres Rouges Rosé 2003
***
Ostesymfoni fra Vilhelmsdals gårdsmeieri
Jacquesson Avize Grand Cru Recolté 1997 Magnum, extra Brut
**
Petit fours
Kaffe
*

Dette får du servert denne kvelden:
• Jacquesson Avize Grand Cru Recolté 2000, extra Brut, kr 548,90 (tilleggsutvalg - må spesialbestilles)
• Jacquesson Dizy Terres Rouges Rosé 2003, kr 575,90 (tilleggsutvalg - må spesialbestilles)
• Jacquesson Avize Grand Cru Recolté 1997 Magnum, extra Brut, kr 950,- (tilleggsutvalg - må spesialbestilles)

è Meld deg på her (klikk)
 
Dette arrangementet er nå avholdt
 

Tid: 2. november 2009 kl. 19.00 - 23.30
Pris: kroner 1395,- pr. person
Sted: Tjuvholmen Sjømagasin, Tjuvholmen allé 14, 0252 Oslo.
 
NB! Gi beskjed om eventuelle matallergier ved påmelding (merk dette i feltet "Annet" i påmeldingsskjemaet).
 
 

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 26.10.09 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her .
 
Spørsmål? Send en mail .
 
Foto: Jacquesson, Gaute Gusrud

Kommende kurs

Til toppen