2. september i Oslo - Høstens største vinsmaking (Horeca)

2. september i Oslo - Høstens største vinsmaking (Horeca)

Bli med på en unik vinsmaking hvor du kan smake flere hundre viner, oppleve mat og vin i harmoni og møte noen av verdens fremste vinpersonligheter.
Redaksjonen
23 August 2012 - 11:16

Hva er vel bedre enn å lære mer om vin og brennevin enn ved å sette av denne søndagen til et unikt arrangementet hvor du får smake en bredde av viner du sjelden ser maken til?

Denne dagen får vi celebert besøk fra mer enn 40 vinhus fra hele verden, samt at du får muligheten til å smake unik cognac, smake vin til høstes beste delikatesser og overvære NM i østersåpning!

Gå ikke glipp av denne supersmakingen

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Stor bredde med flere hundre viner

Sett av denne søndagen til en interessant vinprat med blant annet Allegrini, Masciarelli, Fenocchio, Laroche, Groebe, Castello di Fonterutoli, Arnaldo Caprai, Ogier, Grgich Hills Estate, Schug Winery, Jacques Lurton og mange, mange andre.

Her vil du finne legendariske viner med enorm karakter, side om side med mer hverdagsviner, fra flere av de mest klassiske vinområdene i verden.

I tillegg til å kunne smake flere hundre viner, kan du være lære mer om hvilke viner du kan velge til høstens beste delikatesser slik som skalldyr, vilt og lam.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="vinhus">Les mer om hvem du får møte her (klikk)

Last ned hele smakskatalogen her

Smakfullt og unikt arrangement

Så mange gode viner på ett sted fortjener også like gode glass. Derfor har vi denne gangen inkludert et glass av typen Riedel Restaurant Chianti for deltakere fra hotell- og restaurantbransjen.
 
Glasset er ditt til odel og eie etter smakingen!

Arrangementet vil ta form av en åpen smaking med en rekke utstillere, hvor du selv kan velge hvem du vil besøke og hva du vil smake.

Du får også muligheten til å smake de beste viner til skalldyr, vilt og høstens lam.

Under arrangement holdes det også en rekke eksklusive foredrag - påmelding til disse skjer ved oppmøte (begrenset antall plasser).

Ta med kolleger på en uforglemmelig kveld.

 
Aldersgrense 20 år.

Tid: Søndag 2. september 2012 kl. 13.00 - 19.00
Pris: Gratis for hotell- og restaurantbransjen (inkl. ett vinglass)
Sted: Posthallen Restaurant, Prinsensgate 8, 0152 Oslo.

Påmeldingen for vanlige forbukere finner du her

Spørsmål? Send en mail.

Vinsmakingen arrangeres av Vinordia, Arcus Wine Brands og Symposium Wines i samarbeid med Apéritif.

Program søndag 2. september:

kl 13.00 - 19.00 Smakingen er åpen for Apértifs påmeldte og Horeca

kl 14.00 - 17.00 NM i østersåpning

kl 13.30 - 19.00 Diverse foredrag (se under)

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Foredrag:

Det blir holdt en rekke spennende foredrag i løpet av arrangementet - påmelding skjer ved  oppmøte:

Kl 13.30 Châteauneuf-du-Pape terroir tasting - Sandrine Audegond, Ogier

Vinhuset Ogier har 4 forskjellige viner som dyrkes i hvert sitt jordsmonn i Châteauneuf-du-Pape og som viser hvor mye terroir betyr for vinens karakter. Smak vin fra druer dyrket i jordsmonn av rullestein, leire, kalkstein eller rød jord.

Kl 14.30 Nytelse uten bekymring - hvordan unngå hodepine av rødvin - Elin Ellan, Arcus Wine Brands

En av tre nordmenn opplever hodepine ved inntak av 1 – 2 glass rødvin. Arcus Wine Brands har utviklet viner med lavt innhold av garvestoff og histamin.

Kl 15.30 Sonoma og Carneros i California - Claudia Schug, Schug Winery

Markedet for amerikansk vin i Norge er økende. Claudia Schug fra Schug Winery/Sonoma County Wineries Association tar oss med til Sonoma og Carneros i California der hun gir oss et innblikk i vinstilene fra området generelt og fra Schug Winery.

Kl 17.00 Where is Bordeaux Going? - Benjamin Lewin, Master of Wine

Vi ser på hvordan Bordeaux har endret seg over årene, dels i form av stil på vinene, dels på hvordan markede har endret seg. Hvordan ser fremtiden for Bordeaux ut?

Kl 18.00 La Rioja Alta - Julio Sainz

Bli med og smak Rioja-viner på sitt beste sammen med winemaker Julio Sainz! Du får smake alle vinene La Rioja Alta lager, inkludert de elegante Gran Reserva 890 1981 og Gran Reserva 904 1982.

All påmelding til dagens foredrag skjer ved oppmøte.

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Disse vinhusene vil være representert under dette arrangementet*:

• A.E. Dor - Cognac
• Ackerman Laurance - Loire, Frankrike
• Allegrini - Veneto, Toscana, Italia
• Arcus Wine Brands
• Bodegas Julian Chivite - Navarra, Spania
• Casa Girelli - Italia
• Château La Nerthe - Châteauneuf-du-Pape, Frankrike
• Champagne Mailly- Champagne, Frankrike
• Champagne Penet‐Chardonnet - Champagne, Frankrike
• Collection Frithjof Nicolaysen
• Domaine Chatelain - Sancerre, Frankrike
• Domaine Dom. de L'Hérré/ James Wines - Loire/ Côtes de Gascogne, Frankrike
• Espelt - Catalonia, Spania
• Familia Zuccardi - Mendoza, Argentina
• Fencchio - Piemonte, Italia
• Ferdinando Principiano - Piemonte, Italia
• Guiseppe Mascarello - Piemonte, Italia
• Guy Amiot - Burgund, Frankrike
• La Rioja Alta - Rioja, Spania
• Laroche - Chablis, Frankrike, Sør-Afrika
• Les Grands Chais de France - Frankrike
• Masciarelli - Abruzzo, Italia
• Mazzei - Piemonte, Italia
• Mendocino Wine Company - California, USA
• Oakley Wine Agencies (Spanish Steps) - Spania
• Odfjell Vineyards - Chile
• Ogier - Rhône, Frankrike
• Olivier Leflaive - Burgund, Frankrike
• Pommery - Champagne, Frankrike
• Raventos i Blanc - Cava, Spania
• Shug Carneros - California, USA
• Symposium Wines
• Tysk Riesling - forskjellige vinhus
• Vin til lam - forskjellige vinhus
• Vin til skalldyr - forskjellige vinhus
• Vin til vilt - forskjellige vinhus
• Weingut von Winning - Pfalz, Tyskland
• The Wine People - Italia
• Zanni - Piemonte, Italia

* Enkelte utstillere representerer flere vinhus. Oversikten oppdateres med nye vinhus etter hvert som de blir bekreftet. Vi tar forbehold om enkelte endringer i det oppsatte programmet.

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kolonihagen revolusjonerte Rema med økologi
+

Kolonihagen revolusjonerte Rema med økologi

I det skjulte har Kolonihagen fylt opp hyllene på Rema med økologiske mat- og drikkevarer med en suksessrate som gjør resten av næringsmiddelindustrien grønn av misunnelse.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Rett og slett en utrolig god hvitvin for 149,90
+
Ukens vin

Rett og slett en utrolig god hvitvin for 149,90

Den er dessuten rimeligere i Norge enn andre markeder, og tipp topp følge til sesongens sjømat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Sensasjonell Michelin-stjernehøst for Norge - dette spiser du på den nye trestjerneren RE-NAA
+

Sensasjonell Michelin-stjernehøst for Norge - dette spiser du på den nye trestjerneren RE-NAA

Aldri har det haglet så mange stjerner på en gang: Tre til RE-NAA, to til Kontrast, en hver til Iris, Bar Amour og Hermetikken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du gode pølser, er det ikke mer enn denne hvitløksausen og noen asparges fra grillen som trengs for høy snadderfaktor
Dagens rett
Forsiden akkurat nå
Kolonihagen revolusjonerte Rema med økologi
+

Kolonihagen revolusjonerte Rema med økologi

I det skjulte har Kolonihagen fylt opp hyllene på Rema med økologiske mat- og drikkevarer med en suksessrate som gjør resten av næringsmiddelindustrien grønn av misunnelse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Rett og slett en utrolig god hvitvin for 149,90
+
Ukens vin

Rett og slett en utrolig god hvitvin for 149,90

Den er dessuten rimeligere i Norge enn andre markeder, og tipp topp følge til sesongens sjømat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på en lekker salat med stekt laks på toppen
Dagens rett

By på en lekker salat med stekt laks på toppen

Laks og grapefrukt er en veldig god kombinasjon og da er det vanskelig å komme unna sauvignon blanc i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Hva med en pause fra grillingen? Da smaker denne kyllingpannen veldig godt
Dagens rett

Hva med en pause fra grillingen? Da smaker denne kyllingpannen veldig godt

Kylling og masse poteter skal nok sørge for å få deg mett også i dag. Likevel er det urter og krydder som står for det meste av smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sensasjonell Michelin-stjernehøst for Norge - dette spiser du på den nye trestjerneren RE-NAA
+

Sensasjonell Michelin-stjernehøst for Norge - dette spiser du på den nye trestjerneren RE-NAA

Aldri har det haglet så mange stjerner på en gang: Tre til RE-NAA, to til Kontrast, en hver til Iris, Bar Amour og Hermetikken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her