2. september i Oslo - Høstens største vinsmaking (Horeca)

2. september i Oslo - Høstens største vinsmaking (Horeca)

Bli med på en unik vinsmaking hvor du kan smake flere hundre viner, oppleve mat og vin i harmoni og møte noen av verdens fremste vinpersonligheter.
Redaksjonen
23 August 2012 - 11:16

Hva er vel bedre enn å lære mer om vin og brennevin enn ved å sette av denne søndagen til et unikt arrangementet hvor du får smake en bredde av viner du sjelden ser maken til?

Denne dagen får vi celebert besøk fra mer enn 40 vinhus fra hele verden, samt at du får muligheten til å smake unik cognac, smake vin til høstes beste delikatesser og overvære NM i østersåpning!

Gå ikke glipp av denne supersmakingen

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Stor bredde med flere hundre viner

Sett av denne søndagen til en interessant vinprat med blant annet Allegrini, Masciarelli, Fenocchio, Laroche, Groebe, Castello di Fonterutoli, Arnaldo Caprai, Ogier, Grgich Hills Estate, Schug Winery, Jacques Lurton og mange, mange andre.

Her vil du finne legendariske viner med enorm karakter, side om side med mer hverdagsviner, fra flere av de mest klassiske vinområdene i verden.

I tillegg til å kunne smake flere hundre viner, kan du være lære mer om hvilke viner du kan velge til høstens beste delikatesser slik som skalldyr, vilt og lam.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="vinhus">Les mer om hvem du får møte her (klikk)

Last ned hele smakskatalogen her

Smakfullt og unikt arrangement

Så mange gode viner på ett sted fortjener også like gode glass. Derfor har vi denne gangen inkludert et glass av typen Riedel Restaurant Chianti for deltakere fra hotell- og restaurantbransjen.
 
Glasset er ditt til odel og eie etter smakingen!

Arrangementet vil ta form av en åpen smaking med en rekke utstillere, hvor du selv kan velge hvem du vil besøke og hva du vil smake.

Du får også muligheten til å smake de beste viner til skalldyr, vilt og høstens lam.

Under arrangement holdes det også en rekke eksklusive foredrag - påmelding til disse skjer ved oppmøte (begrenset antall plasser).

Ta med kolleger på en uforglemmelig kveld.

 
Aldersgrense 20 år.

Tid: Søndag 2. september 2012 kl. 13.00 - 19.00
Pris: Gratis for hotell- og restaurantbransjen (inkl. ett vinglass)
Sted: Posthallen Restaurant, Prinsensgate 8, 0152 Oslo.

Påmeldingen for vanlige forbukere finner du her

Spørsmål? Send en mail.

Vinsmakingen arrangeres av Vinordia, Arcus Wine Brands og Symposium Wines i samarbeid med Apéritif.

Program søndag 2. september:

kl 13.00 - 19.00 Smakingen er åpen for Apértifs påmeldte og Horeca

kl 14.00 - 17.00 NM i østersåpning

kl 13.30 - 19.00 Diverse foredrag (se under)

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Foredrag:

Det blir holdt en rekke spennende foredrag i løpet av arrangementet - påmelding skjer ved  oppmøte:

Kl 13.30 Châteauneuf-du-Pape terroir tasting - Sandrine Audegond, Ogier

Vinhuset Ogier har 4 forskjellige viner som dyrkes i hvert sitt jordsmonn i Châteauneuf-du-Pape og som viser hvor mye terroir betyr for vinens karakter. Smak vin fra druer dyrket i jordsmonn av rullestein, leire, kalkstein eller rød jord.

Kl 14.30 Nytelse uten bekymring - hvordan unngå hodepine av rødvin - Elin Ellan, Arcus Wine Brands

En av tre nordmenn opplever hodepine ved inntak av 1 – 2 glass rødvin. Arcus Wine Brands har utviklet viner med lavt innhold av garvestoff og histamin.

Kl 15.30 Sonoma og Carneros i California - Claudia Schug, Schug Winery

Markedet for amerikansk vin i Norge er økende. Claudia Schug fra Schug Winery/Sonoma County Wineries Association tar oss med til Sonoma og Carneros i California der hun gir oss et innblikk i vinstilene fra området generelt og fra Schug Winery.

Kl 17.00 Where is Bordeaux Going? - Benjamin Lewin, Master of Wine

Vi ser på hvordan Bordeaux har endret seg over årene, dels i form av stil på vinene, dels på hvordan markede har endret seg. Hvordan ser fremtiden for Bordeaux ut?

Kl 18.00 La Rioja Alta - Julio Sainz

Bli med og smak Rioja-viner på sitt beste sammen med winemaker Julio Sainz! Du får smake alle vinene La Rioja Alta lager, inkludert de elegante Gran Reserva 890 1981 og Gran Reserva 904 1982.

All påmelding til dagens foredrag skjer ved oppmøte.

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Disse vinhusene vil være representert under dette arrangementet*:

• A.E. Dor - Cognac
• Ackerman Laurance - Loire, Frankrike
• Allegrini - Veneto, Toscana, Italia
• Arcus Wine Brands
• Bodegas Julian Chivite - Navarra, Spania
• Casa Girelli - Italia
• Château La Nerthe - Châteauneuf-du-Pape, Frankrike
• Champagne Mailly- Champagne, Frankrike
• Champagne Penet‐Chardonnet - Champagne, Frankrike
• Collection Frithjof Nicolaysen
• Domaine Chatelain - Sancerre, Frankrike
• Domaine Dom. de L'Hérré/ James Wines - Loire/ Côtes de Gascogne, Frankrike
• Espelt - Catalonia, Spania
• Familia Zuccardi - Mendoza, Argentina
• Fencchio - Piemonte, Italia
• Ferdinando Principiano - Piemonte, Italia
• Guiseppe Mascarello - Piemonte, Italia
• Guy Amiot - Burgund, Frankrike
• La Rioja Alta - Rioja, Spania
• Laroche - Chablis, Frankrike, Sør-Afrika
• Les Grands Chais de France - Frankrike
• Masciarelli - Abruzzo, Italia
• Mazzei - Piemonte, Italia
• Mendocino Wine Company - California, USA
• Oakley Wine Agencies (Spanish Steps) - Spania
• Odfjell Vineyards - Chile
• Ogier - Rhône, Frankrike
• Olivier Leflaive - Burgund, Frankrike
• Pommery - Champagne, Frankrike
• Raventos i Blanc - Cava, Spania
• Shug Carneros - California, USA
• Symposium Wines
• Tysk Riesling - forskjellige vinhus
• Vin til lam - forskjellige vinhus
• Vin til skalldyr - forskjellige vinhus
• Vin til vilt - forskjellige vinhus
• Weingut von Winning - Pfalz, Tyskland
• The Wine People - Italia
• Zanni - Piemonte, Italia

* Enkelte utstillere representerer flere vinhus. Oversikten oppdateres med nye vinhus etter hvert som de blir bekreftet. Vi tar forbehold om enkelte endringer i det oppsatte programmet.

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her
Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her

Kyllinglår som marineres noen timer i lime blir ekstra gode - bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her
Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her

Kyllinglår som marineres noen timer i lime blir ekstra gode - bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 30.mai i Oslo

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla

Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her