2. september i Oslo - Høstens største vinsmaking (Horeca)

2. september i Oslo - Høstens største vinsmaking (Horeca)

Bli med på en unik vinsmaking hvor du kan smake flere hundre viner, oppleve mat og vin i harmoni og møte noen av verdens fremste vinpersonligheter.
Redaksjonen
23 August 2012 - 10:16

Hva er vel bedre enn å lære mer om vin og brennevin enn ved å sette av denne søndagen til et unikt arrangementet hvor du får smake en bredde av viner du sjelden ser maken til?

Denne dagen får vi celebert besøk fra mer enn 40 vinhus fra hele verden, samt at du får muligheten til å smake unik cognac, smake vin til høstes beste delikatesser og overvære NM i østersåpning!

Gå ikke glipp av denne supersmakingen

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Stor bredde med flere hundre viner

Sett av denne søndagen til en interessant vinprat med blant annet Allegrini, Masciarelli, Fenocchio, Laroche, Groebe, Castello di Fonterutoli, Arnaldo Caprai, Ogier, Grgich Hills Estate, Schug Winery, Jacques Lurton og mange, mange andre.

Her vil du finne legendariske viner med enorm karakter, side om side med mer hverdagsviner, fra flere av de mest klassiske vinområdene i verden.

I tillegg til å kunne smake flere hundre viner, kan du være lære mer om hvilke viner du kan velge til høstens beste delikatesser slik som skalldyr, vilt og lam.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="vinhus">Les mer om hvem du får møte her (klikk)

Last ned hele smakskatalogen her

Smakfullt og unikt arrangement

Så mange gode viner på ett sted fortjener også like gode glass. Derfor har vi denne gangen inkludert et glass av typen Riedel Restaurant Chianti for deltakere fra hotell- og restaurantbransjen.
 
Glasset er ditt til odel og eie etter smakingen!

Arrangementet vil ta form av en åpen smaking med en rekke utstillere, hvor du selv kan velge hvem du vil besøke og hva du vil smake.

Du får også muligheten til å smake de beste viner til skalldyr, vilt og høstens lam.

Under arrangement holdes det også en rekke eksklusive foredrag - påmelding til disse skjer ved oppmøte (begrenset antall plasser).

Ta med kolleger på en uforglemmelig kveld.

 
Aldersgrense 20 år.

Tid: Søndag 2. september 2012 kl. 13.00 - 19.00
Pris: Gratis for hotell- og restaurantbransjen (inkl. ett vinglass)
Sted: Posthallen Restaurant, Prinsensgate 8, 0152 Oslo.

Påmeldingen for vanlige forbukere finner du her

Spørsmål? Send en mail.

Vinsmakingen arrangeres av Vinordia, Arcus Wine Brands og Symposium Wines i samarbeid med Apéritif.

Program søndag 2. september:

kl 13.00 - 19.00 Smakingen er åpen for Apértifs påmeldte og Horeca

kl 14.00 - 17.00 NM i østersåpning

kl 13.30 - 19.00 Diverse foredrag (se under)

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Foredrag:

Det blir holdt en rekke spennende foredrag i løpet av arrangementet - påmelding skjer ved  oppmøte:

Kl 13.30 Châteauneuf-du-Pape terroir tasting - Sandrine Audegond, Ogier

Vinhuset Ogier har 4 forskjellige viner som dyrkes i hvert sitt jordsmonn i Châteauneuf-du-Pape og som viser hvor mye terroir betyr for vinens karakter. Smak vin fra druer dyrket i jordsmonn av rullestein, leire, kalkstein eller rød jord.

Kl 14.30 Nytelse uten bekymring - hvordan unngå hodepine av rødvin - Elin Ellan, Arcus Wine Brands

En av tre nordmenn opplever hodepine ved inntak av 1 – 2 glass rødvin. Arcus Wine Brands har utviklet viner med lavt innhold av garvestoff og histamin.

Kl 15.30 Sonoma og Carneros i California - Claudia Schug, Schug Winery

Markedet for amerikansk vin i Norge er økende. Claudia Schug fra Schug Winery/Sonoma County Wineries Association tar oss med til Sonoma og Carneros i California der hun gir oss et innblikk i vinstilene fra området generelt og fra Schug Winery.

Kl 17.00 Where is Bordeaux Going? - Benjamin Lewin, Master of Wine

Vi ser på hvordan Bordeaux har endret seg over årene, dels i form av stil på vinene, dels på hvordan markede har endret seg. Hvordan ser fremtiden for Bordeaux ut?

Kl 18.00 La Rioja Alta - Julio Sainz

Bli med og smak Rioja-viner på sitt beste sammen med winemaker Julio Sainz! Du får smake alle vinene La Rioja Alta lager, inkludert de elegante Gran Reserva 890 1981 og Gran Reserva 904 1982.

All påmelding til dagens foredrag skjer ved oppmøte.

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Disse vinhusene vil være representert under dette arrangementet*:

• A.E. Dor - Cognac
• Ackerman Laurance - Loire, Frankrike
• Allegrini - Veneto, Toscana, Italia
• Arcus Wine Brands
• Bodegas Julian Chivite - Navarra, Spania
• Casa Girelli - Italia
• Château La Nerthe - Châteauneuf-du-Pape, Frankrike
• Champagne Mailly- Champagne, Frankrike
• Champagne Penet‐Chardonnet - Champagne, Frankrike
• Collection Frithjof Nicolaysen
• Domaine Chatelain - Sancerre, Frankrike
• Domaine Dom. de L'Hérré/ James Wines - Loire/ Côtes de Gascogne, Frankrike
• Espelt - Catalonia, Spania
• Familia Zuccardi - Mendoza, Argentina
• Fencchio - Piemonte, Italia
• Ferdinando Principiano - Piemonte, Italia
• Guiseppe Mascarello - Piemonte, Italia
• Guy Amiot - Burgund, Frankrike
• La Rioja Alta - Rioja, Spania
• Laroche - Chablis, Frankrike, Sør-Afrika
• Les Grands Chais de France - Frankrike
• Masciarelli - Abruzzo, Italia
• Mazzei - Piemonte, Italia
• Mendocino Wine Company - California, USA
• Oakley Wine Agencies (Spanish Steps) - Spania
• Odfjell Vineyards - Chile
• Ogier - Rhône, Frankrike
• Olivier Leflaive - Burgund, Frankrike
• Pommery - Champagne, Frankrike
• Raventos i Blanc - Cava, Spania
• Shug Carneros - California, USA
• Symposium Wines
• Tysk Riesling - forskjellige vinhus
• Vin til lam - forskjellige vinhus
• Vin til skalldyr - forskjellige vinhus
• Vin til vilt - forskjellige vinhus
• Weingut von Winning - Pfalz, Tyskland
• The Wine People - Italia
• Zanni - Piemonte, Italia

* Enkelte utstillere representerer flere vinhus. Oversikten oppdateres med nye vinhus etter hvert som de blir bekreftet. Vi tar forbehold om enkelte endringer i det oppsatte programmet.

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her