21. februar 2011 i Oslo - Sprudlende champagnesmaking

Bli med og smak ni utsøkte champagner fra champagnehuset som fant opp den tørre stilen vi setter slik pris på i dag.

Vin er lidenskap, og ingenting setter følelsene slik i sving som champagne.
 
Kun champagne er champagne, og denne kvelden vil du virkelig få oppleve hvorfor dette regnes som verdens beste drikk i det vi smaker ni elegante champagner fra huset som oppfant den tørre champagnestilen.
 
Lær mer om Champagne og smak champagner i verdensklasse
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
Champagnes mange ansikter
Denne kvelden får vi besøk av Cédric Michaux fra champagnehuset Pommery som sammen med noen av verdens mest kjente hus har sitt hovedsete midt i Reims.
 
Du får lære mer om Champagne som område og hvor forskjellig champagne kan være alt etter hvilke druetyper som brukes i champagnen, om det er en årgangschampagne eller ikke, og ikke minst hva som kjennetegner en tørr champagne.
 
Du får smake ikke mindre enn ni fabelaktige champagner i løpet av kurset, deriblant deres historiske Brut Royal, deres nyskapende årstidschampagner, herlig årgangschampagne og rosé.
 
Vi avslutter selvfølgelig kvelden med en smaking av husets toppvin som har fått navn etter enken som førte huset inn i historiebøkene - Cuvée Louise.
 
Kurset holdes på engelsk.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Pommery"> Les mer om det historiske champagnehuset her (klikk).
 
Ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig vinsmaking.
 
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
 
 
 
è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: 21. februar 2011 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 495,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 13.02.11 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her .
 
Spørsmål? Send en mail .
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Pionér og visjonær
Det var i 1836 at Narcisse Greno etablerte seg i Champagne ved å kjøpe inn viner fra forskjellige hus og selge de videre under eget navn. I 1856 gikk han i kompaniskap med Alexandre Pommery og champagnehuset Pommery var født.
 
Det gikk ikke mer enn et år før Alexandre Pommery døde brått, og hans 39 år gamle enke J.A. Louise Pommery, som ikke hadde jobbet en dag i sitt liv, stod igjen med eneansvaret.
 
Det skulle ikke ta lang tid før det viste seg at enken Pommery hadde et naturlig talent for vinbransjen, og i 1868 kjøpte huset store eiendommer i Reims hvor hovedkvarteret fortsatt befinner seg.
 
1874 står dog igjen som en milepæl i husets historie, i det Louise Pommery lanserte Pommery Brut Royal, historiens aller første knusktørre champagne for å møte etterspørselen etter tørrere champagner fra det engelske markedet.
 
I dag er det aller meste av all champagne som lages av denne tørre (brut) varianten.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding"> Meld deg på her
 
Tradisjonell og innovativ
Pommery er den dag i dag kjent for sine tørre og rene champagner preget av ung frukt, og eier i dag mer enn 300 hektar med Grand Cru-vinmarker.
 
Huset har fortsatt å utvikle seg og etterstreber i dag en perfekt harmoni mellom tradisjon og fornyelse, ledet av kjellermesteren Thierry Gasco.
 
I tillegg til helt egne champagner som skal gjenspeile årstidene, med en mer miljøvennlig profil, roséer og grand cru-viner, har de også dedikert sin toppchampagne enken Pommery gjennom sin Cuvée Louise.
 
 
Foto: Pommery, Siv Nærø

Kommende kurs

Til toppen